Murat Kılıç

Murat Kılıç

Murat Kılıç
Görüntü Yönetmeni, Oyuncu

Doğum Tarihi: 7.09.1971

Doğum Yeri: Türkiye

Türk oyuncu.

İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi ve Akademi İstanbul Oyunculuk Bölümü mezunudur. Dostlar Tiyatrosu, İstanbul Devlet Tiyatrosu ve Tiyatro Stüdyosu’nda birçok oyunda yer aldı. İlk olarak Hadi Uç Bakalım, Karım ve Annem dizilerinde oynadı. İki Aile (Avukat Ergin) ve Baba Ocağı (Mühendis Cem) dizileriyle tanınırlığı büyük ölçüde arttı.

15. Altın Koza Film Festivali’nde Made in Europe filmiyle en iyi erkek oyuncu ödülünü 15 arkadaşıyla birlikte paylaştı. Nuri Bilge Ceylan’ın yönettiği 2011 Cannes Film Festivali’nde “Jüri Büyük Ödülü’nü” kazanan Bir Zamanlar Anadolu'da filminde Polis İzzet rolünü başarıyla canlandırdı. 2012 yılında Erden Kıral'ın yönettiği Yük filminde oynadı.

“Keşanlı Ali Destanı (2011) ve Merhamet (2013) dizilerinde de rol almış olan Murat Kılıç, son olarak Mehmet Can Mertoğlu'nun yönetmiş olduğu, 69. Cannes Film Festivali'nin Eleştirmenler Haftası'nda 'Yılın En Yenilikçi Yönetmeni' ve Saraybosna Film Festivali'nde 'En İyi Film' ödülüne layık görülen Albüm (2016) filminde Şebnem Bozoklu ile başrolü paylaşmıştır.

Oyuncu çeşitli reklam filmlerinde de boy göstermektedir.

Filmografi

2021 Perest (Kısa Film)
2020 Sen Ben Lenin
2020 Kumbara
2019 APP (Kısa Film)
2019 APP
2019 Cep Herkülü: Naim Süleymanolu
2019 A Hard Day In The Empire (Kısa Film)
2018 Paranın Kokusu
2018 Kaset (Kısa Film)
2017 Bir İş Görüşmesi Hikayesi (Kısa Film)
2017 İşe Yarar Bir Şey
2017 Hinetrlant (Kısa Film)
2017 3,5 Lira (Kısa Film)
2017 Anons
2016 Rüya
2016 Albüm
2015 Dolanma
2014 Tercih Formu (Kısa Film)
2012 Yük
2011 Bir Zamanlar Anadolu'da
2009 Bornova Bornova
2008 Vesaire Vesaire
2007 Made in Europe
2006 Son Osmanlı Yandım Ali
2004 Bıyık (Kısa Film)

Televizyon

2021 Çığlak 2: Ölenle Ölünmez
2021 Hamlet
2021 Terapist
2021 50M2
2019 Nöbet
2018 Keşke Hiç Büyümeseydik
2018 Şevkat Yerimdar
2013 Galip Derviş
2012 Merhaba Hayat
2012 Korkma (Mini Dizi)
2011 Keşanlı Ali Destanı
2008 Baba Ocağı
2006 İki Aile
2005 Zeynep
2005 Tadımız Kaçmasın
2004 Karım ve Annem
2000 Adada Bir Sonbahar (TV Filmi)

Ödülleri

2008 15. Uluslararası Altın Koza Film Festivali - En İyi Erkek Oyuncu, Made in Europe

Görev Aldığı Yapımlar

Murat Kılıç Fotoğrafları

Murat Kılıç Haberleri