Murat Soydan

Murat Soydan

Murat Soydan
Oyuncu

Doğum Tarihi: 2.10.1940

Doğum Yeri: Lüleburgaz/Kırklareli, Türkiye


Sanat hayatına sinemada 1966 yılında 'Kolsuz Kahraman' adlı filmle başlayan Murat Soydan, 200'e yakın filmde rol aldı. Dizi filmlerde de oynayan sanatçı, bir dönem Sinema Oyuncuları Derneği başkanlığı yaptı. 1970'li yılların 'Jön' oyuncularından olan Murat Soydan, birçok filmde Türkan Şoray ve Hülya Koçyiğit'le başrolü paylaşmıştır.


Filmografisi

2000'ler

  • Para=Dolar, 2008
  • Kan Damlaları, 2007
  • Vatan Sağolsun, 2007
  • Avrupalı, 2007
  • Oğlum İçin, 2007
  • Sinekli Bakkal, 2007
  • Karagöz ve Hacivat, 2006
  • Silahların Gölgesinde, 2006
  • Taşa Yazılan Aşk, 2006
  • Asiye, 2005
  • Asiye ile Nazım, 2005
  • Akşemsettin, 2005
  • Babam Geri Döndü, 2005
  • Alaturka, 2005
  • Acı Hayat, 2005
  • Tohum, 2004
  • Derbent Deresi, 2004
  • Dudaktan Kalbe, 2004
  • Sensiz Yaşanmaz, 2002
  • Seni Yaşatacağım, 2002
  • Yeni Hayat, 2001
  • Güz Gülleri, 2001
  • Nasibim, 2001
  • Tutku Suçları, 2000
  • Ruhların Cinayeti, 2000
  • Dönüşü Olmayan Yol, 2000
  • Biri Yer Biri Bakar, 2000
  • Kızım ve Ben, 2000

1990'lar
  • Gece Şahinleri, 1999
  • Artık Dün Yok, 1999
  • Gölgeler Silinirken, 1999
  • Şampiyon, 1999
  • Merhaba Hüzün, 1998
  • Sibel, 1998
  • Marziye, 1998
  • Cinayet Var, 1998
  • Canısı (2), 1997 
  • Oyun Bitti, 1997
  • Baharın Son Günleri, 1997
  • Canısı, 1997
  • Bodyguard, 1996
  • Acı Ve Tatlı Günler, 1996
  • Gerçeğe Dönüş, 1996
  • Karanlıkta Gözlerime Bak, 1996
  • Zehirli Çiçek, 1996
  • Ekmek, 1996
  • Düğüm, 1995
  • Yahya Kaptan, 1995
  • Yaman Gazeteci, 1995
  • Afilli Kemal, 1995
  • Analar Ölmez, 1995
  • Aşkın Gücü, 1995
  • Kader, 1995
  • Issızlığın Ortasında, 1995
  • Zor Görev, 1994
  • İkimiz de Sevmiştik, 1994
  • Öfke, 1994
  • Şöhretin Bedeli, 1994
  • Deliler Kudurunca, 1994
  • Afacan Tatlı Bela, 1994
  • Ateş Sönüyor, 1994
  • Bir Kral, 1994
  • Dönüş, 1994
  • İki Küçük Yaramaz, 1994
  • Emekli, 1993
  • Güneşi Uyandırmadan, 1993
  • Onu Beklerken, 1993
  • Yalan Yıllar, 1993
  • Kederli Yıllar, 1993
  • Gecem Ve Gündüzüm, 1993
  • Al Dudaklım, 1993
  • Lekeli Melek, 1993
  • Yabancı, 1993
  • Ben Anayım, 1992
  • Çıldırtan Özlem, 1992
  • Mailoğlu, 1992
  • Zor Görev, 1992
  • Sonsuza Yürümek, 1991
  • Git Gidebilirsen, 1991
  • Geçmişe Açılan Pencere, 1991
  • Siyabend-ü Xece, 1991
  • Yalnız Değilsiniz, 1990
  • Almanya Macerası, 1990
  • Dünya Boştur, 1990
  • Afacan Ateş Parçası, 1990
  • Dertler İnsanı, 1990

1980'ler
  • Vahşi Ve Güzel, 1989
  • Zulüm Treni, 1989
  • Oyunun Sonu, 1989
  • Hep Ezildim, 1989
  • Bebek Yüzlü, 1988
  • İki Zarf Bir Hayat, 1988
  • Kırmızı Gece, 1988
  • Babam Ve Ben, 1988
  • Bana Allah Acısın, 1988
  • Ümitler Kırılırsa, 1988
  • Toprağın Gücü, 1988
  • Reis Bey, 1988
  • Günah Olmasa, 1987
  • Yıllar, 1987
  • Çember, 1987
  • Hayat Kadını, 1986
  • Sıcak Geceler, 1986
  • Allah Şahidim Olsun, 1986
  • Ana Kucağı, 1986
  • Erkek Milleti, 1986
  • Aşkım Günahımdır, 1984
  • Balayı, 1984
  • Kızgın Güneş, 1984
  • Sev Ölesiye, 1984
  • Küçük Eller, 1983
  • Vatan Kucağında, 1982

1970'ler
  • Sabır Taşı, 1978
  • Adalı Kız, 1976
  • Kadınlar Hayır Derse, 1975
  • Diriliş, 1974
  • Mağlup Edilemeyenler, 1974
  • Dert Bende, 1973
  • İki Süngü Arasında, 1973
  • Kurt Dölü, 1973
  • Pembe Dünya, 1973
  • Siyah Gelinlik, 1973
  • Vahşi Bir Kız Sevdim, 1972
  • Gönül Oyunu, 1972
  • Kahpe Tuzağı, 1972
  • Ölümle Sevişenler, 1972
  • Zulüm, 1972
  • Asi Gençler, 1972
  • Gümüş Gerdanlık, 1972
  • Falcı, 1972
  • Afacan Harika Çocuk, 1972
  • Evlat, 1972
  • Altın mı Aşk mı?, 1971
  • Çapkın Ve İnsafsız, 1971
  • Geldi Sevdi Vurdu, 1971
  • Şahinler Diyarı, 1971
  • Yaban Ali, 1971
  • Aşkımı Kanla Yazdım, 1971
  • Ah Bir Zengin Olsam, 1971
  • Büyük Acı, 1971
  • Sevmek Ve Ölmek Zamanı, 1971
  • Eyvah, 1970
  • Saadet Güneşi, 1970
  • Altın Tabancalı Adam, 1970
  • Beleşçi Murat, 1970
  • Kan Kusturacağım, 1970
  • Kralların Öfkesi, 1970
  • Ölüm Fermanı, 1970
  • Son Söz Benim, 1970
  • Yaşamak İçin, 1970
  • Buğulu Gözler, 1970
  • Bülbül Yuvası, 1970
  • Ölüm Emri, 1970
  • Tehlikeli Oyun, 1970

1960'lar
  • Kızıl Vazo, 1969
  • Aşk Bu Değil, 1969
  • Ümit Dünyası, 1969
  • Yarın Başka Bir Gündür, 1969
  • Kölen Olayım, 1969
  • Devlerin Öcü, 1969
  • İntikam Yemini, 1969
  • Izdırap Şarkısı, 1969
  • Kadere Boyun Eğdiler, 1969
  • Nisan Yağmuru, 1969
  • Ömercik Babasının Oğlu, 1969
  • Kaderimsin, 1969
  • Sana Dönmeyeceğim, 1969
  • Ayşem, 1968
  • Ağla Gözlerim, 1968
  • Dağları Bekleyen Kız, 1968
  • İstanbul'u Sevmiyorum, 1968
  • Abbase Sultan, 1968
  • Yalan Yıllar, 1968
  • Vahşi Bir Erkek Sevdim, 1968
  • Dünyanın En Güzel Kadını, 1968
  • Kara Gözlüm Efkarlanma, 1968
  • Şeyh Ahmet Şeyhin Oğlu, 1968
  • Sevmekten Korkuyorum, 1968
  • Kahveci Güzeli, 1968
  • Cemile, 1968
  • Şaşkın Hafiye Killing'e Karşı, 1967
  • Tapılacak Kadın, 1967
  • Şeyh Şamil, 1967
  • Bir Dağ Masalı, 1967
  • Ayrılık Olmasaydı, 1967
  • Kolsuz Kahraman, 1966

Ödülleri
  • Antalya Altın Portakal Film Festivali, En İyi Erkek Oyuncu Ödülü, Zulüm, 1972

Görev Aldığı Yapımlar

Murat Soydan Fotoğrafları

Murat Soydan Haberleri