Musa Uzunlar

Musa Uzunlar

Musa Uzunlar
Oyuncu

Doğum Tarihi: 22.4.1959

Doğum Yeri: Antalya, Türkiye

Türk dizi ve sinema oyuncusu.

Aslen Niğde Kemerhisarlıdır. Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü'nden 1985 yılında mezun oldu ve Devlet Tiyatroları'nda göreve başladı. Bursa, Ankara ve İstanbul Devlet Tiyatroları'nda oyuncu ve yönetmen olarak görev aldı. 

Devlet Tiyatroları'ndaki yönetim görevlerinin yanı sıra Devlet Tiyatroları Spor Kulübü'nde ve Devlet Opera ve Balesi Çalışanları Vakfı TOBAV'da da yöneticilik yaptı. Devlet tiyatrolarında Bursa, Adana, Diyarbakır, Trabzon, Ankara ve İstanbul'da oyunlar yönetti. Ayrıca İzmit Şehir Tiyatrosu, Bakırköy Belediye Tiyatroları, Eskişehir Tiyatro Anadolu, Yeditepe Oyuncuları, Abdullah Şahin/Nokta Tiyatrosu, Tiyatro Ti, Ankara Maliye Tiyatrosu, Tiyatro Adam gibi topluluklarda ve Makedonya Üsküp Halklar Tiyatrosu ile Bulgaristan Rusçuk Devlet Tiyatrosu'da yönetmenlik yaptı. Özel ve ödenekli tiyatrolarda birçok oyunda oyuncu olarak da görev aldı.Hüzün Mahallesi Otobüsü ve Kaplumbağanın Ninnisi isimli iki oyun yazdı. Bunlardan ilki yayımlandı ve Devlet Tiyatroları'nda sahnelendi. Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi, Eskişehir Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü, Mimar Sinan Üniversitesi Sahne ve Görüntü Sanatları Ana Sanat Dalı ve Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü'nde eğitmenlik yaptı. Halen Haliç Üniversitesi ve Yeditepe Üniversitesi'nde eğitmen olarak çalışmaktadır. Ayrıca sinema, televizyon ve dublaj çalışmaları da yapmaktadır. TOBAV İstanbul Şube Başkanı'dır. Birçok dizi ve filmde rol almıştır. Kurtlar Vadisi Pusu‘da İskender Büyük rolünü canlandırmakta olan oyuncu dizinin sezon finalinde diziden ayrılmıştır.

2015'ten itibaren ise, devam etmekte olan Poyraz Karayel dizisinde Bahri Umman karakterini canlandırmıştır.

Filmografi

2017 Poyraz Karayel: Küresel Sermaye
2017 Cingöz Recai
2012 Açlığa Doymak
2011 Eş Ruhumun Eş Zamanı
2009 Kurtlar Vadisi: Gladio
1999 Hayal Kurma Oyunları
1990 Bütün Kapılar Kapalıydı

Televizyon

2017 Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz
2016 Poyraz Karayel
2012 Karanlar Çiçeği (Azeri TV Dizisi)
2012 Şubat
2011 Fatmagül'ün Suçu Ne?
2010 Kurtlar Vadisi Pusu
2004 Yağmur Zamanı
2001 Karanlıkta Koşanlar
2000 Merdoğlu
1999 Nilgün
1998 Ateş Dansı
1993 Süper Baba
1989 Geçmiş Bahar Mimozaları

Tiyatro

2014 Yaşamak Denen Şu Zahmetli İş: IHanoch Levin - İstanbul Devlet Tiyatrosu
2010 Ölüleri Gömün: Irwin Shaw - İstanbul Devlet Tiyatrosu
2008 Kara Kaplı: Jean-Claude Carriere - Tiyatro Yüzleşme (Ayrıca Yönetmen)
2008 Valizdeki Kayıp Şehir: Zeynep Utku, Gülce Uğurlu - Stüdyo Drama
2004 Ful Yaprakları: Civan Canova - İstanbul Devlet Tiyatrosu
2003 Yaban: Yakup Kadri Karaosmanoğlu - İstanbul Devlet Tiyatrosu
2001 Efrasıyab'ın Hikayeleri: İhsan Oktay Anar - İstanbul Devlet Tiyatrosu
2000 Haydutlar: Schiller - İstanbul Devlet Tiyatrosu
1999 Merhaba 20. Yüzyıl: Steve Martin - Tiyatrokare
1998 Urfaust: Goethe - İstanbul Devlet Tiyatrosu
1997 Ölüler konuşmak İster : Melih Cevdet Anday - Antalya Devlet Tiyatrosu
1995 Maymun Davası: Jerome Lawrance, Robert E. Lee - Antalya Devlet Tiyatrosu
1995 Mahmut İle Yezida: Murathan Mungan - Antalya Devlet Tiyatrosu
1995 Geyikler Lanetler: Murathan Mungan - Antalya Devlet Tiyatrosu
1995 Lozan (oyun): Ataol Behramoğlu - Antalya Devlet Tiyatrsu
1992 Savaş Yorgunu Kadınlar : Nezihe Araz - İstanbul Devlet Tiyatrosu
1991 Afife Jale: Nezihe Araz - İstanbul Devlet Tiyatrosu
1990 Budala: Fyodor Dostoyevski\Simon Gray - İstanbul Devlet Tiyatrosu
1989 Ballar Balını Buldum (Yunus Emre): Nezihe Araz - İstanbul Devlet Tiyatrosu
1988 Oyunun Oyunu: Michael Frayn - İstanbul Devlet Tiyatrosu
1987 İnsan Maiere: Franz Xaver Roetz - İstanbul Devlet Tiyatrosu
1986 Ermiş Jeanne: Bernard Shaw - İstanbul Devlet Tiyatrosu
1984 Düşüş: Nahit Sırrı Örik, Oyunlaştıran: Kemal Bekir - İstanbul Devlet Tiyatrosu
1984 Sevgili Doktor: Neil Simon - İstanbul Devlet Tiyatrosu
1983 Lysistrata: Aristophanes - İstanbul Devlet Tiyatrosu
1983 Küçük Nasreddin: Serpil Akıllıoğlu - İstanbul Devlet Tiyatrosu
1983 İstanbul Efendisi: Musahipzade Celal - İstanbul Devlet Tiyatrosu
1981 Kösem Sultan (oyun): Turan Oflazoğlu - İstanbul Devlet Tiyatrosu

Görev Aldığı Yapımlar

Musa Uzunlar Fotoğrafları

Musa Uzunlar Haberleri