Mustafa Avkıran

Mustafa Avkıran

Mustafa Avkıran
Oyuncu

Doğum Tarihi: 1.1.1963

Doğum Yeri: Gaziantep, Türkiye

1983'te Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'ndan mezun oldu. İstanbul Devlet Tiyatrosu'na sanatçı kadrosu ile katıldı ve Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'ndaki yüksek lisansını bitirdi.

1993-1995 yılları arasında Antalya Devlet Tiyatrosu'nda müdürlük yaptı. Daha sonra Övül Avkıran ve Naz Erayda ile 5. Sokak Tiyatrosu'nu kurdu. 2000'de Tiyatro Oyunevi ile birlikte İSM 2. Kat'ı kurdu.

Çağdaş bir performans sanatları merkezi olarak açılan garajistanbul'un kurucularından olan Avkıran, daha sonra garajistanbul'un sanat yönetmenliği görevini üstlendi.

Filmografisi

2000'ler

  • Kuzey Güney, 2011
  • Av Mevsimi, 2010
  • Yaprak Dökümü, 2008
  • Mutluluk, 2007
  • Ezo Gelin, 2006
  • Köpek, 2005
  • Kayıt Dışı, 2005
  • Beni Bekledinse, 2004
  • Kınalı Kar, 2002
  • Pencereden Kar Geliyor, 2001
  • Hayatın Tek Yolculuğu, 2001
  • Kurşun Kalem, 2000

1990'lar

  • Yılan Hikayesi, 1999
  • Köstebek, 1999
  • Kayıkçı, 1998
  • İstanbul Kanatlarımın Altında, 1996
  • Sokaktaki Adam, 1995
  • Zontellektüel Abdullah, 1994

1980'ler

  • Ayaşlı ve Kiracıları, 1989
  • Ateşten Günler, 1987

Görev Aldığı Yapımlar

Mustafa Avkıran Fotoğrafları

Mustafa Avkıran Haberleri