Mustafa Uğurlu

Mustafa Uğurlu

Mustafa Uğurlu
Oyuncu

Doğum Tarihi: 25.11.1955

Doğum Yeri: Karaman, Türkiye

Türk tiyatro ve sinema oyuncusu. 

Ayrıca kendisi gibi oyuncu olan Ahmet Uğurlu'nun kardeşidir. 1993 yılında Rıza Beyler isimli dizi filmle oyunculuğa başlamıştır. Ağır Roman filmindeki rolüyle geniş kitlelerce tanınmıştır. Ayrıca bu filmdeki rolüyle 1998 yılında Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu dalında Altın Portakal ödülünü kazanmıştır.

Filmografi

2015 Uzaklarda Arama
2015 Orman (Kısa Film)
2014 Rüzgarın Hatıraları
2013 Gitme Baba
2009 Adalet Oyunu
2002 Çamur
2002 Sır Çocukları
2002 Kolay Para
1999 Asansör
1997 Ağır Roman

Televizyon

2018 Bir Deli Rüzgar
2017 Babamın Günahları
2016 İçerde
2015 Milat
2014 Düşler ve Umutlar
2013 Galip Derviş
2012 İşler Güçler
2012 Çıplak Gerçek
2012 Böyle Bitmesin
2012 Bir Zamanlar Osmanlı Kıyam
2010 Kirli Beyaz
2007 Oyunlarla Yaşayanlar (TV Filmi)
2007 Kader
2007 Evimin Erkeği
2006 Anadolu Kaplanı
2005 Masum Değiliz
2004 Şansa Bak
2004 Yürek Çığlığı (TV Filmi)
2004 Patroniçe (TV Filmi)
2004 Bir Dilim Aşk
2001 Yeraltında Dünya Var (TV Filmi)
2001 Başbelası (TV Filmi)
2000 Zor Hedef
1998 Cinayet Var (TV Filmi)
1996 Cafe Casablanca
1995 Melek Apartmanı
1993 Rıza Beyler

Tiyatro

2008 Sokrates'in Son Gecesi
2006 Bahar Noktası
2005 Sersemler Evi
2002 Kral Lear
2001 Bu Bir Rüyadır
2000 Haydutlar
1998 Gılgameş
1997 Ateşle Oynayan
1997 Kugular Şarkı Söylemez
1993 Gürültülü Patırtılı Bir Hikaye
1990 Vatan Diye Diye
1991 Ayla Öğretmen
1989 Bunu Yapan İki Kişi
1986 Nalınlar
1986 Barbaros Hayrettin (oyun)
1985 Mustafa (oyun)
1984 Lisistrata
1984 Düşüş (oyun)

Yönettiği Oyunlar

1996 Nikah Kağıdı
1987 Tılsım (oyun)
1985 Mustafa(oyun)

Ödülleri

1998 Antalya Altın Portakal Film Festivali - En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu, Ağır Roman

Görev Aldığı Yapımlar

Mustafa Uğurlu Fotoğrafları

Mustafa Uğurlu Haberleri