Mustafa Üstündağ

Mustafa Üstündağ

Mustafa Üstündağ
Oyuncu

Doğum Tarihi: 11.2.1977

Doğum Yeri: Mersin, Türkiye

Türk tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu.

Müjdat Gezen Sanat Merkezi Tiyatro Bölümü'nde tiyatro eğitimi alan oyuncu Kocaeli Bölge Tiyatrosu, Kartal Sanat İşliği, MSM Oyuncuları sahnelerinde görev aldı. Pervasız Tiyatro'da devam etti.

Ekran oyunculuğuna 1999 yılında yayınlanan Yılan Hikayesi dizisiyle başladı. Asıl tanınırlığı ise Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde canlandırdığı Muro karakteriyle olmuştur. Dizinin ardından Muro karakterini Muro: Nalet Olsun İçimdeki İnsan Sevgisine adlı filme de taşıyarak büyük ilgi gördü.

Filmografi

2019 Aman Reis Duymasın
2015 Şeytan Tüyü
2014 Gulyabani
2012 Uzun Hikaye
2012 Bu Son Olsun
2010 Vay Arkadaş
2009 Kutsal Damacana 2: İt Men
2009 Deli Dumrul Kurtlar Kuşlar Aleminde
2009 Abimm
2008 Muro - Nalet Olsun İçimdeki İnsan Sevgisine
2008 Gülümse (Kısa Film)
2008 Dilber'in Sekiz Günü
2007 Zincirbozan
2007 Zeynep'in Sekiz Günü
2006 Emret Komutanım: Şah Mat
2003 Neredesin Firuze
2003 Metropol Kabusu

Televizyon

2018 Tehlikeli Karım
2018 Çukur
2017 Eşkiya Dünyaya Hükümdar Olmaz
2017 Bu Sayılmaz
2016 Bana Sevmeyi Anlat
2015 Muhteşem Yüzyıl: Kösem
2015 Beyaz Gece
2014 Aşkın Kanunu
2013 Merhamet
2011 İzmir Çetesi
2011 Gün Akşam Oldu
2010 Gecekondu (TV Programı)
2010 Cümbür Cemaat Aile
2009 Çılgın Kanal
2009 Bahar Dalları
2009 Kurtlar Vadisi Pusu
2008 Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz (TV Filmi)
2007 Yersiz Yurtsuz
2011 Arka Sokaklar
2005 Yolculuk (TV Filmi)
2005 Emret Komutanım
2005 Aşka Sürgün
2004 Uy Başuma Gelenler
2004 Gülizar (TV Filmi)
2004 Cennet Mahallesi
2003 Hayat Bilgisi
2003 Bedel
2002 Yıldızların Altında
2002 Yarım Elma
2001 Bizim Aile
2000 Yedi Numara
2002 Köçek (TV Filmi)
2000 Dikkat Bebek Var
1999 Yılan Hikayesi

Ödülleri

2011 16. Sadri Alışık Ödülleri - En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu, Vay Arkadaş
2008 13. Sadri Alışık Ödülleri - Umut Veren Genç Oyuncu, Zeynep'in Sekiz Günü

Görev Aldığı Yapımlar

Mustafa Üstündağ Fotoğrafları

Mustafa Üstündağ Haberleri