Muzaffer Arslan

Senarist, Yapımcı, Yönetmen

Doğum Tarihi: 4.2.1921

Ölüm Tarihi: 1.1.1992

Doğum Yeri: İzmir, Türkiye

Edebiyat Fakültesinde öğrenim gördü. Öğrencilik yıllarında Marcel Pagnol'un 'Caz' adlı oyunuyla sahneye çıktı.1945'de İstanbul Şehir Tiyatrosu'na girdi. Ardından sinema oyunculuğuna başladı.Metin Erksan ve Halit Refiğ gibi önemli yönetmenlere asistanlık yaptı. 1956'da As Film Şirketini kurup, yapımcılığa başladı (Günah Yolcuları).1950'li yılların gözde oyuncusu Fatma Andaç ile evlendi. 1956 - 1975 yılları arasında yönetmenlik yapan Arslan toplam 15 film çekti. 1971 yılında sekizincisi düzenlenen Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde 'Ankara Ekspresi' filmi ile en iyi yönetmen seçilmiş ve film de en iyi film ödülü almıştır

Filmografisi

Yapımcısı Olduğu Filmler

1970'ler

  • Arım, balım, peteğim, 1970
  • Ankara ekspres, 1971
  • Düşman, 1973
1960'lar
  • Ayşecik, 1960
  • Ayşecik, Şeytan çekici 1960
  • Oy farfara, farfara 1961
  • Billur köşk, 1962
  • Acı hayat, 962
  • Allah seviniz dedi, 1962
  • Çifte kumrular, 1962
  • Köroğlu-Dağlar kralı, 1963
  • Şeker gibi kızlar, 1965
  • Vatan kurtaran aslan, 1966
  • İntikam ateşi, 1966
  • Fatih'in fedaisi, 1966
  • Cennet fedaileri, 1966
  • Kanunsuz kahraman, 1967
  • Ayrılsak da beraberiz, 1967
  • Aglayan kadın, 1967
  • Artik sevmeyeceğim, 1968
  • Kahveci guzeli, 1968
  • Sonbahar rüzgarları, 1969
  • Reyhan, 1969
  • Bana derler fosforlu, 1969
1950'ler
  • Günah yolculari, 1956
  • Kahpenin aşkı, 1957
  • Anası gibi, 1957
  • Dertli ırmak, 1958
  • Bana gönül bağlama, 1958
  • Ömrüm böyle, geçti1959
Yönettiği Filmler

1970'ler
  • Hayatim sana feda, 1970
  • Arım, balım, peteğim, 1970
  • Ağlıyorum, 1971
  • Ankara ekspresi, 1971
  • Düşman, 1973
  • Acele koca aranıyor, 1975
1960'lar
  • Billur köşk, 1962
  • Şeker gibi kızlar, 1965
  • Ayrılsak da beraberiz, 1967
  • Artık sevmeyeceğim, 1968
  • Kahveci guzeli, 1968
1950'lar
  • Günah yolcuları, 1956
  • Kahpenin aşkı, 1957
  • Anası gibi, 1957
  • Dertli ırmak, 1958
  • Ömrüm böyle geçti, 1959
Senaryosunu Yazdığı Filmler

1970'ler
  • Hayatım sana feda, 1970
  • Acele koca aranıyor, 1975
1960'lar
  • Cennet fedaileri, 1966
  • Kanunsuz kahraman, 1967
  • Ayrilsak da beraberiz, 1967
  • Artık sevmeyeceğim, 1968
  • Kahveci güzeli, 1968
  • Reyhan, 1969
  • Bana derler fosforlu, 1969
1950'ler
  • Anası gibi, 1957 
Oynadığı Filmler
  • Zehir kaçakçıları, 1952
  • Adaktepe, 1952
  • Yolpalas cinayeti, 1955
  • Günah yolcuları, 1956
  • Kahpenin aşkı, 1957
  • Fırtına geçti, 1957
  • Düşkünler yuvası 1957
  • Kumpanya  1958

Görev Aldığı Yapımlar

Portreler


Vizyondakiler