Nash Edgerton

Nash Edgerton

Nash Edgerton
Oyuncu, Yapımcı, Yönetmen

Doğum Tarihi: 19.1.1973

Doğum Yeri: Blacktown, Avustralya

Avustralyalı aktör, dublör, senarist, yapımcı ve yönetmen.

Sinemaya 18 yaşında dublör olarak başladı. O günden bu yana aralarında Matrix üçlemesi, Yıldız Savaşları 2 ve 3, Süpermen’in Dönüşü’nün de bulunduğu 100’den fazla filmde ve televizyon yapımında rol aldı.

Ağabeyi Joel Edgerton da 'Star Wars: Episode II - Clones'un Saldırı' filminde Owen Lars ve Gringo filminde ise Richard Rusk karakterini canlandırmıştır.

Filmografi

Oyuncu Olarak

2015 Jane'in İntikamı
2015 Geçmişten Gelen
2015 American Ultra
2014 Takip
2014 Çete Oyunları
2014 Adalet
2013 The Captain (Kısa Film)
2013 The Amber Amulet (Kısa Film)
2013 Streetcar (Kısa Film)
2012 00:30 - Zero Dark Thirty
2011 Bear (Kısa Film)
2011 Ben Dört Numara
2010 A Shore Thing (Kısa Film)
2009 Bob Dylan: Must Be Santa (Kısa Video)
2008 The List (Kısa Film)
2008 Emerald Falls (TV Filmi)
2007 Spider (Kısa Film)
2007 Hammer Bay (TV Filmi)
2007 Crossbow (Kısa Film)
2006 Macbeth
2006 The Silence (TV Filmi)
2006 Kenny
2005 Lucky (Kısa Film)
2005 The IF Thing (Kısa Film)
2004 BlackJack: Sweet Science (TV Filmi)
2003 Ned
2003 Matrix Reloaded
2002 The Hard Word
2001 Mullet
2001 Kırmızı Değirmen
1999 Matrix
1998 Wildside (TV Dizisi)
1998 Never Tell Me Never (TV Filmi)
1998 Murder Call (TV Dizisi)
1998 Bloodlock (Kısa Film)
1997 Deadline (Kısa Film)
1997 Fallen Angels (TV Dizisi)
1996 Whipping Boy
1996 Water Rats (TV Dizisi)
1996 Loaded (Kısa Film)
1994 Police Rescue
1994 Bullet Down Under
1993 G.P. (TV Dizisi)
1992 Police Rescue (TV Dizisi)

Yönetmen Olarak

2018 Gringo
2018 Mr Inbetween (TV Dizisi)
2015 Bob Dylan: The Night We Called It a Day (Kısa Video)
2013 The Captain (Kısa Film)
2012 Bob Dylan: Duquesne Whistle (Kısa Video)
2011 Bear (Kısa Film)
2010 Brandon Flowers: Crossfire (Kısa Video)
2009 Bob Dylan: Beyond Here Lies Nothin' (Kısa Video)
2009 Bob Dylan: Must Be Santa (Kısa Video)
2008 The Square
2007 Spider (Kısa Film)
2005 The IF Thing (Kısa Film)
2005 Lucky (Kısa Film)
2003 Fuel (Kısa Film)
2001 The Pitch (Kısa Film)
1998 Bloodlock (Kısa Film)
1997 Deadline (Kısa Film)
1996 Loaded (Kısa Film)

Yapımcı Olarak

2018 Boy Erased
2018 Gringo
2018 Mr Inbetween (TV Dizisi)
2017 Lütfen Beklemede Kal
2015 Last Days in the Desert
2009 Inside the Square (Kısa Belgesel Video)
2009 Miracle Fish (Kısa Film)
2008 The Square
2008 I Love Sarah Jane (Kısa Film)
2006 Magic Happens: The Story of 'The Magician' (Kısa Video)
2005 The Magician
2003 Roughing up the Witness (Kısa Film)
1998 Bloodlock (Kısa Film)
1997 Deadline (Kısa Film)
1996 Loaded (Kısa Film)

Senarist Olarak

2015 No Activity (TV Dizisi)
2015 Bob Dylan: The Night We Called It a Day (Kısa Video)
2013 The Captain (Kısa Film)
2012 Bob Dylan: Duquesne Whistle (Kısa Video)
2011 Bear (Kısa Film)
2010 Brandon Flowers: Crossfire (Kısa Video)
2009 Bob Dylan: Beyond Here Lies Nothin' (Kısa Video)
2009 Bob Dylan: Must Be Santa (Kısa Video)
2007 Spider (Kısa Film)
2005 The IF Thing (Kısa Film)
2005 Lucky (Kısa Film)
2001 The Pitch (Kısa Film)
1997 Deadline (Kısa Film)

Görev Aldığı Yapımlar

Nash Edgerton Fotoğrafları