Natalie Dormer

Natalie Dormer

Natalie Dormer
Oyuncu, Senarist, Yapımcı

Doğum Tarihi: 11.2.1982

Doğum Yeri: Reading, İngiltere

İngiliz müzisyen, senarist ve oyuncu.

Showtime yapımı The Tudors dizisinde Anne Boleyn ve Home Box Office yapımı Game of Thrones (Taht Oyunları) dizisindeki Margaery Tyrell karakterleri ile tanınmıştır.

Natalie Dormer 11 Şubat 1982'de doğdu. Dormer ilk olarak Chiltern Edge Ortaokulu, ardından kız öğrencilerin altıncı sınıfta kabul edildiği erkek lisesi olan Reading Blue Coat Lisesi'nde okudu. Üvey babası, annesi, kız kardeşi Samantha ve erkek kardeşi Mark ile birlikte İngiltere'nin Reading şehrinde büyüdü. Öğrenimi boyunca lider karakteri ile örnek bir öğrenci olarak gösterildi, okul netbol takımının yardımcı kaptanlığını yaptı ve okulun konuşmacı takımında yer aldığı için birçok ülkeye seyahat etti.

Okul yıllarında Allenova Dans Okulu'nda dans eğitimi aldı. Kendisini ailesinin 'akademik umudu' olarak tanımlayan Dormer, Cambridge Üniversitesi Tarih bölümü için girdiği A-seviye sınavında giriş için yeterli dereceyi elde edemedi. Daha sonra drama okulları'nın seçmelerine katılmaya karar verdi ve Webber Douglas Dramatik Sanatlar Akademisi'nde eğitim almaya başladı.

Webber Douglas Dramatik Sanatlar Akademisi'ndeki altı aylık eğitiminin ardından, 2005 yapımı Casanova filmindeki Victoria rolü ile ilk oyunculuk deneyimini yaşadı. Yönetmen Lasse Hallström Dormer'ın komedi zamanlamasından çok etkilendi ve senaryo onun için genişletildi. Rol için seçmelerdeki gücü ve performansı nedeniyle Touchstone Pictures ile üç film için anlaşma imzaladı, fakat bu filmlerin hiçbirinin çekimleri yapılmadı. 2005'te Distant Shores adlı dizide küçük bir rolde yer aldı. Casanova filminden sonra dokuz ay boyunca işsiz kaldı ve bu durumu 'Oyunculuk kariyerimin 12 ayı içerisinde olabilecek en iyi ders oldu' şeklinde ifade etti. 2006 yılında Rebus dizisinin The Falls serisinde misafir oyuncu olarak Phillippa Balfour karakterini canlandırdı.

2007 ve 2008 yıllarında The Tudors dizisinin I. ve II. sezonlarında, İngiltere Kralı VIII. Henry'nin eşi Anne Boleyn'i oynadı ve oldukça olumlu tepkiler aldı. LA Weekly tabloid yazarlarından Robert Abele Dormer'ın performasını; 'Natalie Dormer, Anne Boleyn rolü ile nefis tablomsu bir karmaşıklık sunuyor... onun esrarengiz, zamanı durduran huri olarak The Tudors için bir nimet olduğunu düşünüyorum.' olarak açıklamıştır.

Filmografi

2019 The Professor and the Madman
2018 In Darkness
2018 Patient Zero
2016 The Forest
2016 Jess Price
2015 The Hunger Games: Mockingjay – Part 2
2014 The Riot Club
2014 The Hunger Games: Mockingjay – Part 1
2013 A Long Way from Home
2013 Rush
2013 The Counselor
2013 The Ring Cycle (Kısa Film)
2013 The Brunchers
2012 Electric Cinema: How to Behave (Kısa Film)
2011 W.E.
2011 Captain America: The First Avenger
2009 City of Life
2007 Flawless
2005 Casanova

Televizyon

2018 Picnic at Hanging Rock
2016 Game of Thrones
2015 Elementary
2015 The Scandalous Lady W (TV Filmi)
2011 Silk
2011 The Fades
2010 The Tudors
2009 Masterwork
2009 Agatha Christie's Marple
2005 Distant Shores
2005 Rebus

Senaryo

2018 In Darkness

Video Oyunları (Seslendirme)

2017 Mass Effect: Andromeda
2015 Game of Thrones

Müzik Videoları

2015 Someone New

Tiyatro

2017 Venus in Fur
2012 After Miss Julie
2010 Sweet Nothings
2010 .45
2003 The Comedy of Errors

Görev Aldığı Yapımlar

Natalie Dormer Fotoğrafları

Natalie Dormer Haberleri