Naveen Andrews

Naveen Andrews

Naveen Andrews
Oyuncu

Doğum Tarihi: 17.6.1969

Doğum Yeri: İngiltere

İngiliz aktör.

Kendisinin Emmy ve Altın Küre Ödülü adaylıkları bulunur. Sinemada ilk olarak 1996 yılında Oscar ödüllü İngiliz Hasta filmiyle boy göstermiştir. Amerikan televizyon dizisi Lost'taki Sayid Jarrah rolüyle popüler olmuştur.

Andrews 1969 yılında Birleşik Krallık'ın başkenti Londra'da doğdu. Babası Stanley Andrews bir işadamıdır ve Kerala-Hindistan göçmenidir. Naween Andrews, Wandsworth (Güney Londra'da) büyüdü.
. Andrews 16 yaşında Emanuel School isimli okulunda iken matematik öğretmeni Geraldine Feakins'e aşık oldu. Bunun sonunda 1992 yılında bu kadından Jaisal isimli bir oğlu oldu. Bir röportajında Andrews lise yıllarında babasının onun için bir fahişe tuttuğunu söylemiştir.

Andrews, Guildhall School of Music and Drama isimli bir tiyatro okuluna gitti. O yıllarda onunla beraber Ewan McGregor ve David Thewlis de aynı okula gitmiştir. En bilinen rolleri İngiliz Hastada'ki 'Kip' karakteri ve bir Amerikan dizisi olan Lost'daki Sayid Jarrah karakterleridir. Ayrıca Andrews 2006 yılında People adlı derginin 'Dünyanın En Güzel Yüzleri' anketinde yer almıştır.

Naveen Andrews alkol ve uyuşturucu bağımlısı iken tedavi olarak bu alışkanlıklardan kurtulmuştur. 20'li yaşlarının başlarında bu kötü alışkanlıklarından dolayı çok acı çekmiş ve yeni başlamakta olan sinema ve oyunculuk kariyeri bitme noktasına gelmiştir. Bunların sonunda ABD'ye tedavi olup hayatını tekrar düzene sokmak üzere gitmiştir. Ardından çabaları sonuç vermiş ve uyuşturucu ve alkolü bırakmıştır. Fakat Andrews sık sık bu alışkanlıklarının kendisine Londra'da iken çok acı çektirdiğini ve bunları asla unutmayacağını söylemektedir.

Andrews şu sıralarda Barbara Hershey ile beraberdir ve Los Angeles'da yaşamaktadır. 2005 yılında bu ikili Andrews'in başka bir kadından çocuğunun olduğu ortaya çıkmasıyla ayrılmıştır. Ayrıca 2006 yılında aktörün Manhattan plajında biriyle öpüşürken görülmesine rağmen Andrews ve Hershey beraber olduklarını söylemektedir. Ayrıca Andrews gitar çalabilmekte ve şarkı söylemektedir...

Filmografi
London Kills Me (1991) ... Bike
Wild West (1992) ... Zaf
The Buddha of Suburbia (1993) ... Karim
Kama Sutra: A Tale of Love (1996) ... Raj Singh
İngiliz Hasta (1996) ... Lt. Kip Singh
True Love and Chaos (film) (1997) ...  ???
Bombay Boys (1998) ... Krishna Sahni
My Own Country' (1998) ... Dr. Abraham Verghese
Mighty Joe Young (1998) ... Pindi
Drowning On Dry Land (1999)
Rollerball (2002) ... Sanjay
Easy (2003) ... John
Lost (2004-2010) ... Sayid Jarrah
Bride And Prejudice (2004) ... Mr. Balraj
Provoked (2006) ...
The Ten Commandments (2006)
Grindhouse (2007)
The Brave One (2007)
Animals (2008)... Vic
Sinbad (2012) ... Akbari

Görev Aldığı Yapımlar

Naveen Andrews Fotoğrafları

Naveen Andrews Haberleri

Portreler