Nebahat Çehre

Nebahat Çehre

Nebahat Çehre
Oyuncu

Doğum Tarihi: 15.3.1944

Doğum Yeri: Samsun, Türkiye

Türk oyuncu, şarkıcı ve modeldir. Tam adı Hilal Nebahat Çehre'dir.

Samsun'da dört çocuklu bir ailenin kızı olarak dünyaya gelmiştir. Ailenin tek kızı olan Çehre anne tarafından Laz, baba tarafından ise Gürcü kökenlidir. Beş yaşındayken ailesi İstanbul'a göç eden Çehre, 15 yaşındayken 'Türkiye güzeli' seçilmiştir. Fotomodellik ve mankenlik yaparken gelen teklifler üzerine 1961'de Yaban Gülüm filmi ile ilk sinema deneyimini yaşadı. 1964 yılında Yılmaz Güney'le tanışarak Kamalı Zeybek filmde rol alan Çehre, 30 Ocak 1967 tarihinde Yılmaz Güney'le evlenmiştir. Bir röportajında 'Ülke meselelerinden yaşama bakışına kadar her türlü konuda bakış açısı kazanmasına Yılmaz Güney’in katkısı oldu. O zamanlar ayakları yere basmayan genç kız, yani ben işin ciddiyetini Yılmaz’dan öğrendim' diyerek Güney'in deneyimlerinden çok şey öğrendiğini belirtmiştir. Bir süre sinemadan uzak kalan Çehre, Güney'den boşanınca tekrar kamera önüne çıktı. 70'li yıllarda başlayan seks filmleri furyasında sahneye çıkarak şarkıcılık yapan Çehre, ikinci evliliğinin ardından sahne hayatına ara vermiş, ikinci eşinden ayrıldıktan sonra televizyon dizilerinde rol almıştır. Çehre'nin 'Büklüm Büklüm' adını taşıyan bir de şarkısı bulunmaktadır. Bestesi Sezen Aksu'ya ait olan şarkı için Çehre, '1980'de sevgili Sezen Aksu'nun bir şarkısını yorumladım. Yaptığım albüm ve söylediğim şarkı listelerde birinci sıraya yerleşti.' demiştir.

Filmografi

1961 Yaban Gülüm
1962 Memnu Meyva
1962 Meçhule Gidenler
1962 Gümüş Gerdanlık
1962 Aşk Bekliyor
1962 Acı Hayat
1962 Kanun Kanundur
1962 Esir Kuş
1962 Sevimli Serseri
1963 İki Vatanlı Kadın
1963 Çiçeksiz Bahçe
1963 Barut Fıçısı
1963 Bize de mi Numara
1964 Avanta Kemal
1964 İki Sene Mektep Tatili
1964 Güzeller Kumsalı
1964 Çöpçatanlar Kampı
1964 Dev Adam
1964 Kral Arkadaşım
1964 Affetmeyen Kadın
1964 Kamalı Zeybek
1964 Lekeli Aşk
1964 Dağ Başını Duman Almış
1965 Dağların Oğlu
1965 Silaha Yeminliydim
1965 Şoförün Kızı
1965 Kardeş Belası
1965 Melek Yüzlü Caniler
1965 Silahların Sesi
1965 Pişkin Delikanlı
1965 İçimizdeki Boşluk
1965 Dokuz Canlı Adam
1966 Kırık Hayatlar
1966 Aslanların Dönüşü
1966 Aslanların Dönüşü
1966 Yalnız Adam
1966 İntikam Fırtınası
1966 Büyük İntikam
1966 Dövüşmek Şart Oldu
1966 Eşrefpaşalı
1966 Kibar Haydut
1966 At Avrat Silah
1966 Yedi Dağın Aslanı
1967 Felaket Kuşu
1967 Balatlı Arif
1967 Eşkiya Celladı
1967 Çirkin Kral Affetmez
1968 Pire Nuri
1968 Hacı Murat Geliyor
1968 Korkusuz Yabancı
1968 Parmaksız Salih
1968 Malkoçoğlu Kara Korsan
1968 Aşkların En Güzeli
1968 Kızıl Maske
1968 Beyoğlu Canavarı
1968 Toprağın Gelini
1968 Seyyit Han
1969 Demir Pençe
1969 Zorro'nun İntikamı
1969 Zorro Kamçılı Süvari
1969 Zorro'nun Kara Kamçısı
1969 Zorro Dişi Fantoma'ya Karşı
1969 Yayla Kızı Gül Ayşe
1969 Talihsiz Gelin
1969 Sürgünler
1969 Kirli Yüzlü Melek
1969 Dikenli Hayat
1969 Demir Pençe Casuslar Savaşı
1969 Namluda Üç Kurşun
1969 Çılgınlar Cehennemi
1969 Yılan Soyu
1969 Ringo Vadiler Kaplanı
1969 Ölüm Şart Oldu
1969 Nisan Yağmuru
1969 Namus Fedaisi
1969 Bir Çirkin Adam
1970 Fatoş Talihsiz Yavru
1970 Adsız Cengaver
1970 Yaşamak İçin Öldüreceksin
1970 Müthiş Türk
1970 Günahsız Katiller
1970 Ecelin Gölgesinde
1970 Ana Gibi Yar Olmaz
1970 Kaderin Pençesinde
1971 Sürgünden Geliyorum
1971 İntikam Kartalları
1971 Elmacı Kadın
1972 Kan Dökmez Remzi
1972 Alçaklar Cehenneme Gider
1972 Aynı Yolun Yolcusu
1974 Beş Tavuk Bir Horoz
1975 Yarış
1985 Kahreden Gençlik
1986 Güneşteki Leke
1987 Eski Sevdalar Gibi
1988 Kimlik
1988 Yaşamak
1992 Yedikuleli Mihriban
2001 Yeni Hayat
2002 Kardelen
2002 Gülüm
2002 Zalim
2004 Haziran Gecesi
2006 Candan Öte
2006 Dün Gece Bir Rüya Gördüm
2008 Aşk-ı Memnu
2011 Muhteşem Yüzyıl
2013 A.Ş.K
2014 Kara Para Aşk
2015 Kanlı Ocak

Görev Aldığı Yapımlar

Nebahat Çehre Fotoğrafları

Nebahat Çehre İle İlgili Haberler

Portreler


Vizyondakiler