Necati Şaşmaz

Necati Şaşmaz

Necati Şaşmaz
Oyuncu, Senarist, Yapımcı

Doğum Tarihi: 15.12.1971

Doğum Yeri: Elazığ, Türkiye

Tam adı Muhammed Necati Şaşmaz'dır. Zaza asıllı Türk sinema ve dizi oyuncusu, yapımcı.

Necati Şaşmaz, Abdulkadir-Sahil Şaşmaz çiftinin oğludur. Asıl mesleği turizmciliktir. Eğitimin tamamladıktan sonra gittiği ABD'de 6 sene kalan Şaşmaz, 2001 yılında bir süreliğine ailesini ziyarete geldiği sırada geri dönüş uçak biletini 11 Eylül 2001 tarihine aldı. Amerika'da yaşanan saldırılar sebebiyle uçağı Amerika'ya varamadan geri dönen Şaşmaz, sonradan ailesinin çekinceleri ve ısrarı üzerine Amerika'ya dönmekten vazgeçti. Hayatına Türkiye'de devam etme kararı alan Necati Şaşmaz, Ankara'da sigorta acentesi açtı. Çok geçmeden Osman Sınav'la bir iş görüşmesine oturdu. Kendisine bir yapımın senaryo ekibinde yer alması teklifi geleceğini beklentisi ile görüşmeye gitti. Osman Sınav'ın 'Bir dizi düşünüyoruz, seni de başrolde düşünüyorum' sözlerine düşünmek istediğini söyleyen Şaşmaz, bir ay sonra teklifi kabul etti.

Hayatını tamamen değiştirdiğini söylediği Kurtlar Vadisi projesine böyle başlayan Necati Şaşmaz, özel hayatının kalmadığını, 'Beni sadece Ankara'da ismimle çağırıyorlar, İstanbul'da herkes Polat diyor.' sözleri ile dile getirdi. Amerika'da kaldığı dönemde yeşil kart sahibi olan Şaşmaz, bedelli askerlikten yararlanarak, askerliğini 28 gün yaptı. Raci Şaşmaz ve Zübeyr Şaşmaz adında iki kardeşi vardır.

Necati Şaşmaz, 12 Aralık 2012 tarihinde kendisinden 21 yaş küçük Nagehan Kaşıkçı ile evlendi.

2013 Taksim Gezi Parkı protestoları için çözüm arayışına giren hükümet, sanatçıların da aralarında bulunduğu bir heyeti kabul etmiş, Şaşmaz da, Hasan Kaçan, Hülya Avşar gibi isimler ile birlikte bu heyet içerisinde yer almıştır. Toplantı sonrası yaptığı basın açıklaması sosyal medya Twitter'da bazı kesimin tepkisini toplamıştır.

Necati Şaşmaz 2 Kasım 2014 tarihinde dizi çekimleri sırasında kendi kullandığı aracın kontrolden çıkması sonucunda trafik kazası geçirdi. Çenesinde kırık olduğu tespit edildi ve ameliyat edildi.

Kendisi, Pana Holding ve Pana Film yapımları hakkındaki iddialara Kurtlar Vadisi internet sitesi ve Yazete adlı haber sitesi aracılığıyla cevap vermektedir.

Filmografisi

2011   Kurtlar Vadisi Vatan
2011   Kurtlar Vadisi Filistin
2006  Kurtlar Vadisi Irak

Televizyon

2003 Kurtlar Vadisi
2005 Ekmek Teknesi
2006 Mavi Rüya
2007 Kurtlar Vadisi Terör
2007 Kurtlar Vadisi Pusu
2010 Halil İbrahim Sofrası
2012 Kurt Kanunu
2015 Kara Kutu

Görev Aldığı Yapımlar

Necati Şaşmaz Fotoğrafları

Necati Şaşmaz İle İlgili Haberler

Portreler


Vizyondakiler