Necdet Yakın

Necdet Yakın
Oyuncu

Doğum Tarihi: 1.1.1932

Ölüm Tarihi: 20.6.2009

Doğum Yeri: Bulgaristan


İstanbul Şehir Tiyatroları sanatçısı olan Yakın, 1958'de İstanbul Teknik Üniversitesi'nde tiyatroya başlamıştı. Haldun Dormen'in yönettiği Cep Tiyatrosu kurslarına katılan sanatçı, 1960'ta Şehir Tiyatroları'na girerek, 1997 yılında emekli olduktan sonra da rol almayı sürdürdü. 1962 yılında sinemaya başladı. Sakar Şakir filminde Lüfer karakterini başarılı bir şekilde canlandırmıştır.Yardımcı oyuncu rollerinde yer alan Necdet Yakın; genellikle gülmece türü eserlerde oynadı. İstanbulda ölen oyuncu Ortaköy mezarlığında gömülüdür.

Filmografisi

2000'ler

  • Balalayka, 2000 
  • Tirvana, 2000

1990'lar
  • Salkım Hanımın Taneleri, 1999
  • Gülşen Abi, 1994
  • Zıkkımın Kökü, 1992

1980'ler
  • Sevimli Hırsız, 1988
  • Bıçkın, 1988
  • Uyanık Gazeteci, 1988
  • Japon İşi, 1987
  • Ateşböceği, 1987
  • Değirmen, 1986
  • Milyarder, 1986
  • Garip, 1986
  • Postacı, 1984
  • Geçim Otobüsü, 1984
  • Sevdalandım, 1984
  • Çarıklı Milyoner, 1983

1970'ler
  • Vah Başımıza Gelenler, 1979
  • Doktor, 1979
  • Aşkı Ben mi Yarattım, 1979
  • Köşe Kapmaca, 1979
  • Avanak Apti, 1978
  • Köşeyi Dönen Adam, 1978
  • Bizim Kız, 1977
  • Tatlı Melek, 1977
  • Sakar Şakir, 1977
  • Şabanoğlu Şaban, 1977
  • Tantana Kardeşler, 1976
  • Evcilik Oyunu, 1975
  • Yarınlar Bizim, 1975
  • Çapkın Hırsız, 1975
  • Topuz, 1975
  • Salako, 1974
  • Kanlı Deniz, 1974
  • Dikiz Aynası, 1973
  • İntizar, 1973
  • Ben Böyle Doğdum, 1973
  • Yalancı Yarim, 1973
  • Canim Kardesim, 1973
  • Güllü Geliyor Güllü, 1973
  • Bebek Yüzlü, 1973
  • Elveda Meyhaneci, 1972
  • Sev Kardeşim, 1972
  • Zulüm, 1972
  • Kader Yolcuları, 1972
  • Sezercik Aslan Parçası, 1972
  • Fakir Kızın Kısmeti, 1971
  • Yedi Kocalı Hürmüz, 1971
  • Ayşegül, 1971
  • Afacan Küçük Serseri, 1971
  • Ateş Parçası, 1971
  • Hayat Sevince Güzel, 1971
  • Kendim Ettim Kendim Buldum, 1970
  • Beyaz Tabakta Siyah Üzüm, 1970
  • İç Güveysi, 1970

1960'lar
  • Aşk Yarışı, 1969
  • Sevdalı Gelin, 1969
  • Hapishane Gelini, 1968
  • İncili Çavuş, 1968
  • Kanlı Nigar, 1968
  • Mühür Gözlüm, 1967
  • Avare Kız, 1966
  • Ay Yıldız Fedaileri, 1966
  • Şeref Kavgası, 1966
  • Sokak Kızı, 1966
  • Avare Yavru Filinta Kovboy, 1964
  • Acemi Çapkın, 1964
  • Kıyma Bana Güzelim, 1962
  • Sokak Kızı, 1962

Görev Aldığı Yapımlar

Necdet Yakın Haberleri