Nejat Saydam

Senarist, Yönetmen

Doğum Tarihi: 15.9.1929

Doğum Yeri: İstanbul, TÜRKİYE


1946 yılında tiyatro oyunculuğu yapan sanatçı, 4 yıl sonra asistan olarak sinemaya girdi. 1957'de ise yönetmenliğe başladı. İki filmde rol aldı, 85 film senaryosu yazdı. 25 Ekim'de yaşamını yitirdi.

Filmografisi

Yönetmenlik

• Zonta, 2000
• Yalı, 1995
• İkimiz ve Sevmiştik, 1994
• Hayri Beyin Son Aşkı, 1993
• İstanbul'un Orta Yeri Sinema, 1993
• Çöplükler Kraliçesi, 1993
• Beni Bende Bitirdile, 1989
• Acı Su, 1988
• Toprağın Gücü, 1988
• Günah, 1987
• Aşkın Gözü Kördür, 1987
• Fırtına, 1977
• Ale, 1976
• Evlilik Şirketi, 1976
• Köçek, 1975
• Minik Cadı, 1975
• Sevimli Frankenstein, 1975
• Şenlik Var / Bal Kız, 1974
• Cici Kız, 1974
• Sabıkalı, 1974
• Yazık Oldu Yarınlara, 1974
• Sokaklardan Bir Kız, 1974
• Asiye Nasıl Kurtulur?, 1973
• Mahpus, 1973
• Izdırap, 1973
• Zambaklar Açarken, 1973
• Gülerken Ağlayanla, 1973
• Sisli Hatıralar, 1972
• Şehvet Kurban, 1972
• Vahşi Bir Kız Sevdim, 1972
• Vukuat Var, 1972
• Asi Kalpler, 1972
• Dinmeyen Sızı, 1972
• Aşkların En Güzeli, 1972
• Aşk Hikayesi, 1971
• Aşk Uğrun, 1971
• İki Ruhlu Kadın, 1971
• Gelin Çiçeği, 1971
• Mavi Eşarp, 1971
• Herkesin Sevgilisi, 1970
• Saadet Güneşi, 1970
• Bülbül Yuvası, 1970
• Firari Aşıklar, 1970
• Sosyete Şakir, 1970
• Güller Ve Dikenler, 1970
• Fosforlu Cevriyem, 1969
• Yarın Başka Bir Gündür, 1969
• Aşk Mabudesi, 1969
• Sen Bir Meleksin, 1969
• Seninle Düştüm Dile, 1969
• Buruk Acı, 1969
• Sevmekten Korkuyorum, 1968
• Dünyanın En Güzel Kadını, 1968
• Ağlayan Bir Ömür, 1968
• Sarmaşık Gülleri, 1968
• Ayşem, 1968
• Yalan Yıllar, 1968
• Kızıl Tehlike, 1967
• Tapılacak Kadın, 1967
• Çıldırtan Arzu, 1967
• Alpaslan'ın Fedaisi Alpago, 1967
• Dokuzuncu Hariciye Koğuşu, 1967
• Adem ile Havva, 1967
• Kırbaç Altında, 1967
• Sözde Kızlar, 1967
• Boğaziçi Şarkısı, 1966
• Kolsuz Kahraman, 1966
• Allahaısmarladık, 1966
• Yakut Gözlü Kedi, 1966
• Dişi Düşman, 1966
• Eli Maşalı, 1966
• Kalpsiz, 1966
• El Kızı, 1966
• İki Yabancı, 1966
• Korkunç İntikam, 1965
• Siyah Gözler, 1965
• Buzlar Çözülmeden, 1965
• Şenol Birol Gool, 1965
• Çiçekçi Kız, 1965
• Vahşi Gelin, 1965
• Kadın İsterse, 1965
• Kalbimdeki Serseri, 1965
• Garip Bir İzdivaç, 1965
• Günahsız Katiller, 1964
• Acemi Çapkın, 1964
• Hizmetçi Dediğin Böyle Olur, 1964
• Şoförler Kralı, 1964
• Dağlar Bizimdir, 1964
• Son Tren, 1964
• Gençlik Rüzgarı, 1964
• Çapraz Delikanlı, 1963
• Akdeniz Şarkısı, 1963
• İlk Göz Ağrısı, 1963
• Leyla İle Mecnun Gibi, 1963
• Kadınlar Hep Aynıdır, 1963
• Bahçevan, 1963
• Kendini Arayan Adam, 1963
• Beyaz Güvercin, 1963
• Bir Hizmetçi Kızın Hatıra Defteri, 1963
• Hayat Bazen Tatlıdır, 1962
• Küçük Hanım Avrupa'da, 1962
• Küçük Hanımın Kısmeti, 1962
• Küçük Hanımın Şoförü, 1962
• Daima Kalbimdesin, 1962
• Allah Seviniz Dedi, 1962
• Gönül Avcısı, 1962
• Hazreti Ömer'ın Adaleti, 1961
• Bülbül Yuvası, 1961
• Küçük Hanıefendi, 1961
• Şeytanın Kılıcı, 1961
• İki Damla Gözyaşı, 1961
• Kabadayılar Kralı, 1961
• Aşkın Saati Gelince, 1961
• Külkedisi, 1961
• Sonbahar Yaprakları, 1961
• Vatan Ve Namus, 1960
• Yeşil Köşkün Lambası, 1960
• Kaderim Böyle İmiş, 1959
• Aşkın Gözyaşları / Şoför Ömer, 1959
• Kalpaklılar, 1959
• Ben Bir Günahsızım, 1959
• Şahinler Diyarı, 1958
• Bu Vatan Bizimdir, 1958
• Tilki Leman, 1958
• Son Saadet, 1958
• Kır Çiçeği Zeynep, 1958
• Kin, 1957

Senaryoları

• Sevmek Seninle Güzel, 1994
• İkimiz De Sevmiştik, 1994
• İstanbul'un Orta Yeri Sinema, 1993
• Çöplükler Kraliçesi, 1993
• Beni Bende Bitirdiler, 1989
• Acı Su, 1988
• Toprağın Gücü, 1988
• Aşkın Gözü Kördür, 1987
• Alev,1976
• Evlilik Şirketi, 1976
• Köçek, 1975
• Sevimli Frankenstein, 1975
• Yazık Oldu Yarınlara, 1974
• Cici Kız, 1974
• Sabıkalı, 1974
• Sokaklardan Bir Kız, 1974
• Zambaklar Açarken, 1973
• Gülerken Ağlayanlar, 1973
• Izdırap, 1973
• Asi Kalpler, 1972
• Dinmeyen Sızı, 1972
• Şehvet Kurbanı, 1972
• Vahşi Bir Kız Sevdim, 1972
• Aşkların En Güzeli, 1972
• Gelin Çiçeği, 1971
• Aşk Uğruna, 1971
• Aşk Hikayesi, 1971
• İki Ruhlu Kadın, 1971
• Saadet Güneşi, 1970
• Firari Aşıklar, 1970
• Sosyete Şakir, 1970
• Güller Ve Dikenler, 1970
• Herkesin Sevgilisi, 1970
• Buruk Acı, 1969
• Aşk Mabudesi, 1969
• Sen Bir Meleksin, 1969
• Yarın Başka Bir Gündür, 1969
• Sarmaşık Gülleri, 1968
• Yalan Yıllar, 1968
• Tapılacak Kadın, 1967
• Sözde Kızlar, 1967
• Çıldırtan Arzu, 1967
• Dokuzuncu Hariciye Koğuşu, 1967
• Kırbaç Altında, 1967
• Allahaısmarladık, 1966
• Yakut Gözlü Kedi, 1966
• Boğaziçi Şarkısı, 1966
• İki Yabancı, 1966
• Kalpsiz, 1966
• Dişi Düşman, 1966
• Kolsuz Kahraman, 1966
• El Kızı, 1966
• Vahşi Gelin, 1965
• Buzlar Çözülmeden, 1965
• Çiçekçi Kız, 1965
• Kadın İsterse, 1965
• Şenol Birol Gool, 1965
• Garip Bir İzdivaç, 1965
• Gençlik Rüzgarı, 1964
• Şoförler Kralı, 1964
• Dağlar Bizimdir, 1964
• Acemi Çapkın, 1964
• Son Tren, 1964
• Hizmetçi Dediğin Böyle Olur, 1964
• Beyaz Güvercin, 1963
• Bir Hizmetçi Kızın Hatıra Defteri, 1963
• Küçük Hanımın Kısmeti, 1962
• Küçük Hanımın Şoförü, 1962
• Daima Kalbimdesin, 1962
• Allah Seviniz Dedi, 1962
• Külkedisi, 1961
• Bülbül Yuvası, 1961
• Suçlu Aşıklar, 1961
• Küçük Hanımefendi, 1961
• Bir Serseri, 1960
• Yeşil Köşkün Lambası, 1960
• Aşkın Gözyaşları / Şoför Ömer, 1959
• Kalpaklılar, 1959
• Bu Vatan Bizimdir, 1958
• Kır Çiçeği Zeynep, 1958
• Son Saadet, 1958
• Kin, 1957
• Yosmanın Kızı, 1957
• Beş Hasta Var, 1956
• Zeynep'ın İntikamı, 1956

Oyunculuk

• Dolandırıcılar Şahı, 1961
• Aramızda Yaşayamazsın, 1954

Ödülleri

• 1973 Antalya Altın Portakal Film Festivali, En İyi 2. Film Ödülü, Dinmeyen Sızı
• 1973 Antalya Altın Portakal Film Festivali, En İyi Yönetmen, Dinmeyen Sızı

Görev Aldığı Yapımlar

Nejat Saydam Haberleri