Nergis Çorakçı

Nergis Çorakçı

Nergis Çorakçı
Oyuncu

Doğum Tarihi: 5.9.1965

Doğum Yeri: İstanbul, Türkiye

Türk tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu.

Lise eğitimi yıllarında amatör tiyatroya ilgi duymaya başlayan Çorakçı, hazırlık sınıfındayken, Ankara Devlet Tiyatrosu'nun İstanbul'a turneye geldiği bir dönemde, topluluğun bir oyununda sahneye çıkarak profesyonel sanat hayatına atıldı.

1981 yılında İstanbul Konservatuvarı Tiyatro Bölümü'nden mezun oldu. Yıldız Kenter'den eğitim alan sanatçı, Şehir Tiyatroları kadrosuna girdi, birçok oyunda rol aldı, yurtdışı turnelere çıktı. Ali Poyrazoğlu Tiyatrosu, Dostlar Tiyatrosu, Kent Oyuncuları, Devlet Tiyatrosu gibi topluluklarda çalıştı.

Oyunculuğunun yanı sıra yönetmen yardımcılığı ve eğitmenlik de yapan Nergis Çorakçı, tiyatro ile sınırlı kalmayıp, kamera karşısına da geçerek, sinema ve dizi filmlerde rol aldı.

Filmografi

2018 Locman
2010 Turquaze
2010 Av Mevsimi
2009 Kıskanmak
2005 Babam ve Oğlum
1994 Aylaklar
1992 Gölge Oyunu
1990 Aşk Filmlerinin Unutulmaz Yönetmeni

Televizyon

2017 İstanbul'lu Gelin
2017 Arka Sokaklar
2014 Emanet
2013 Benim Hala Umudum Var
2012 Kötü Yol
2011 Bir Kadın Tanıdım
2010 Kapalıçarşı
2008 Aşk Yakar
2007 İki Yabancı
2007 Menekşe ile Halil
2002 Yıldızların Altında
2002 Unutma Beni
1988 Kuşlu Çorap

Tiyatro

Danton'nun Ölümü
Ağzı Çiçekli Adam
Kral Ölü(şü)yor
Herkes Aynı Bahçede
Merhaba Hoşça Kal
Batı Rıhtımı
Misyon
Sahibinin Sesi
Açık Evlilik
Çalıkuşu Müzikali
Kadınlar da Savaşı Yitirdi
Taziye
Katharina Blum'un Çiğnenen Onuru
Bencil Dev
Günden Geceye
Dans Eden Eşek
Bir Şehnaz Oyun
Ya Devlet Başa Ya Kuzgun Leşe
Aş Bunları Aş
Sihirli Fındık
Babalar ve Oğullar
Kafkas Tebeşir Dairesi
Pof ile Paf
Kurnaz Avukat

Ödüller

2003 Afife Tiyatro Ödülleri - En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu, Kral Ölü(şü)yor
1995 Avni Dilligil Ödülleri - En İyi Kadın Oyuncu Ödülü, Açık Evlilik

Görev Aldığı Yapımlar

Nergis Çorakçı Fotoğrafları

Nergis Çorakçı Haberleri