Nergis Öztürk

Nergis Öztürk

Nergis Öztürk
Oyuncu

Doğum Tarihi: 25.5.1980

Doğum Yeri: Kocaeli, Türkiye

Türk oyuncu.

Ordulu bir öğretmen anne ve elektrik teknisyeni bir babanın çocuğu olarak Kandıra'da doğdu. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Tiyatro Bölümü mezunudur. Hacivat Karagöz Neden Öldürüldü? filmindeki rolüyle sinemaya adım attı. Kızlar Yurdu adlı dizide ve Serdar Akar'ın yönettiği Barda filminde rol aldı. Karayılan adlı dizide 'Sona' rolündeydi. 'Ayla' karakteriyle Hatırla Sevgili dizisinde yer aldı. Bunu Yapan İki Kişi adlı bir tiyatro oyununda yer aldı. Bu oyunundaki performansıyla 10. Lions Tiyatro Ödülleri'nde rol arkadaşı Didem Balçın ile en iyi komedi kadın oyuncu ödülü aldı. 2012-2014 tarihleri arasında yayınlanan Böyle Bitmesin dizisinde başrol olan Nisa Yazıcı karakterini canlandırmıştır. Bahçeşehir Üniversitesi ileri oyunculuk bölümünde yüksek lisans yapmıştır.

Böyle Bitmesin isimli dizide rol arkadaşı olan Cemal Toktaş ile evlidir.

Filmografi

2017 Sen Kiminle Dans Ediyorsun?
2016 İstanbul Kırmızısı
2012 Eve Dönüş: Sarıkamış 1915
2011 Yeraltı
2011 Gişe Memuru
2010 Atlıkarınca
2009 Kıskanmak
2006 Barda
2005 Hacivat Karagöz Neden Öldürüldü?

Televizyon

2017 Bu Sayılmaz
2013 Böyle Bitmesin
2011 Gün Akşam Oldu
2010 Doktorlar
2007 Kara Yılan
2006 Kızlar Yurdu
2006 Hatırla Sevgili
2005 Körfez Ateşi

Ödülleri

2010 17. Uluslararası Altın Koza Film Festivali - En İyi Kadın Oyuncu, Kıskanmak
2009 46. Uluslararası Altın Portakal Film Festivali - En İyi Kadın Oyuncu, Kıskanmak

Görev Aldığı Yapımlar

Nergis Öztürk Fotoğrafları

Nergis Öztürk Haberleri

Portreler


Vizyondakiler