Nevra Serezli

Nevra Serezli

Nevra Serezli
Oyuncu

Doğum Tarihi: 9.8.1944

Doğum Yeri: Ankara

Sinema, tiyatro ve dizi oyuncusu, seslendirme sanatçısı.

Robert Kolej'den mezun olduktan sonra ABD'de tiyatro eğitimi gören sanatçı, 1965’te Dormen Tiyatrosu'nda profesyonel sanat hayatına başladı. 1967'de Ankara Sanat Tiyatrosu'nda, 1971-78 yılları arasında Altan Erbulak ve eşi Metin Serezli ile, 1984-1989 arası Devekuşu Kabare Tiyatrosu'nda çalıştı. 1990'da tekrar Dormen Tiyatrosu'nda bir süre görev yaptıktan sonra, Tiyatro İstanbul topluluğuna katıldı.
Ayrıca dublaj sanatçılığı da yaparak, Tv reklamlarında rol alan Serezli, dizi filmlerde de oynadı. Türk televizyonlarının uzun soluklu dizilerinden olan Sihirli Annem'de 6 sezon boyuncu Dudu karakterini canlandırmıştır.


Filmografisi
Film Yıl Rol
Salih Kuşu 2013
Altın Kızlar 2009
Sevgili Dünürüm 2007
Unutulmayanlar 2006
Mühürlü Güller 2003 K
Sihirli Annem 2003-2011
Anne Babamla Evlensene 2002
Vay Anam Vay 2001
Melek Karım 2000
Kadınlar Kulübü 1999
Sonradan Görmeler 1994
Ekran Aşıkları 1989
Önce Canan 1988
Kavanozdaki Adam 1987
Şendul Şaban 1985
Aşık Oldum 1985
Atla Gel Şaban 1984
Metres 1983
Dönme Dolap 1983
Kılıbık 1983
Renkli Dünya 1980
Zübük 1980
N'Olacak Şimdi 1979
Şıpsevdi 1977 Eleni
Özgürlüğün Bedeli 1977
İntikam Meleği / Kadın Hamlet 1976
Saffet Beni Affet
Bülbül Ailesi 1976
Ahududu 1974
Aman karım duymasın 1971

Rol Aldığı Tiyatro Oyunları
Altı Haftada Altı Dans Dersi : Richard Alfieri - Tiyatro İstanbul
Gönül Hırsızı  : Pierre Chesnot - Tiyatro İstanbul
Sylvia : A.R. Gurney - Tiyatro İstanbul
Çetin Ceviz : Barillet ve Gredy - Tiyatro İstanbul
Acaba Hangisi : Barillet & Gredy - Tiyatro İstanbul
Çılgın Sonbahar
Deliler : Turgut Özakman - Deve Kuşu Kabare
Şen Sazın Bülbülleri
Aşk Olsun
My Fair Lady
Durdurun Dünyayı İnecek Var
Hisseli Harikalar Kumpanyası  : Haldun Dormen - Şan Tiyatrosu Müzikalleri
Aşk Münir Özkuul Tiyatrosu
Çıplak Ayaklı Kontes : Dormen Tiyatrosu
Paramparça : Turgut Özakman - Dormen Tiyatrosu
Cengiz Hanın Bisikleti : Refik Erduran - Dormen Tiyatrosu

Görev Aldığı Yapımlar

Nevra Serezli Fotoğrafları

Nevra Serezli Haberleri