Nia Long

Nia Long

Nia Long
Oyuncu, Seslendirme

Doğum Tarihi: 30.10.1970

Doğum Yeri: New York, Brooklyn, ABD

Asıl ismi Nitara Carlynn Long (Nitara Carlin Long) olan Amerikalı oyuncu. 30 Ekim, 1970'de New York'un Brooklyn bölgesinde doğdu.


Ödüller
2004 yılında Third Watch adlı dizisindeki oyunculuğundan dolayı 'NAACP Image Award for Outstanding Actress in a Drama Series' ödülüne layık görüldü.

Filmografi
Premonition (2007)
Big Momma's House 2 (2006) (filming)
Are We There Yet? (2005)
Alfie (2004)
How to Get the Man's Foot Outta Your Ass aka BAADASSSSS! (2003)
Big Momma's House (2000)
Boiler Room (2000)
The Broken Hearts Club: A Romantic Comedy (2000)
The Secret Laughter of Women (1999)
Held Up (1999)
Stigmata (1999)
The Best Man (1999)
In Too Deep (1999)
Butter (1998)
Soul Food (1997)
Hav Plenty (1997)
Love Jones (1997)
Friday (1995)
Made in America (1993)
Boyz N The Hood (1991)
Buried Alive (1990)

TV Çalışmaları
Third Watch (2003-2005)
Sightings: Heartland Ghost (2002)
If These Walls Could Talk 2 (2000)
Black Jaq (1998)
Live Shot (1995)
The Fresh Prince of Bel-Air (1994-1996)
The Guiding Light (1991-1994)
The B.R.A.T. Patrol (1986)

Görev Aldığı Yapımlar

Nia Long Fotoğrafları

Portreler