Nicole Kidman

Nicole Kidman

Nicole Kidman
Oyuncu, Seslendirme, Yapımcı

Doğum Tarihi: 20.6.1967

Doğum Yeri: Hawaii, ABD

Avustralya asıllı ABD'li sinema oyuncusu. Tam adı Nicole Mary Kidman'dır.

20 Haziran 1967'de Hawaii Honolulu'da doğmuştur. Fakat çocukluğunun büyük kısmı Avustralya'da geçmiştir. Babası Anthony Kidman biyokimyacı, psikolog, yazar; annesi Janelle Kidman ise hemşire, eğitimci aynı zamanda eşinin kitaplarına editörlük yapmaktadır.

Başlarda baleye karşı ilgisi olan Kidman'ın sonradan bu ilgi sanatın bir başka dalı olan tiyatroya kaymıştır. Yaşıtlarından uzun boyu, kızıl saçları ve sevimli yüzü onu diğerlerinden ayırıp Hollywood'a kadar yükselmesini sağladı. Kendini ilk olarak Dead Calm (1989)’daki Sam Neill'in genç karısı rolü ile gösterdi. Daha sonradan Days Of Thunder (ki bu filmde Tom Cruise ile tanışmıştır. Arkadaşlıkla başlayan ilişki evliliğe kadar gitmiştir. Aralık 1990'da Tom Cruise ile hayatını birleştiren oyuncu söylentilerin aksine başarısının Tom Cruise'un yanında sönük kalmadığını ve yeteneğini Flirting, Far And Away, My Life, Portrait Of A Lady gibi birçok film ile göstermiştir. Özellikle Bir Kadının Portresi (Portrait Of A Lady) filmi ile yüzünün eski kadın profillerine çok uygun olduğunu göstermiş ve daha sonra da birkaç filmde bu gibi roller almıştır. Tom Cruise ile birlikte oynadıkları Stanley Kubrick imzalı Eyes Wide Shut (1999) filmindeki kadın karakteri ile oyunculuk yeteneği anlamında dikkat çeken oyuncu 2000 yılında Tom Cruise'dan ayrıldıktan sonra adeta yükselişe geçmiştir. 2001 yılında Moulin Rouge (Kırmızı Değirmen) filmiyle hem sesinin güzelliğini hem de oyunculuk yeteneğini bir kez daha göstermiş ve ilk defa Oscar'a En İyi Kadın Oyuncu dalında aday olmuştur. Fakat Oscar'ı ona kazandıran Saatler The Hours deki Virginia Woolf karakteri olmuş, en iyi kadın oyuncu Oscar'ını kazanan ilk Avustralyalı aktris olmayı başarmıştır. Sonradan Dogville, Cold Mountain, The Stepford Wives, The Golden Compass gibi filmlerde de rol alsa da bu filmler diğerleri kadar ilgi görmemiştir.

Özel hayatı

Days of Thunder filminde birlikte rol aldığı Tom Cruise ile 1990 yılı Aralık ayında evlenen Nicole Kidman bu evlilik sırasında Isabella Jane Kidman Cruise ve Connor Anthony Cruise adında iki çocuğu evlat edinmiştir. Çift 2001 yılında boşanmıştır. 23 Haziran 2006'da evlendiği Keith Urban'dan Sunday Rose adında bir kızı da vardır. 28 Aralık 2010'da taşıyıcı anne vasıtasıyla kızı Faith Margaret Kidman Urban dünyaya gelmiştir. Takma adı Nic olan ve solak olan Kidman'ın en iyi arkadaşlarından biri yine Avustralyalı ünlü bir aktris olan ve çocukken birçok reklam filminde birlikte rol aldıkları Naomi Watts'tır.

Filmografi

2018 Aquaman
2018 Boy Erased
2017 How to Talk to Girls at Parties
2017 The Killing of a Sacred Deer
2017 The Beguiled
2017 The Upside
2016 Genius
2016 Lion
2015 Strangerland
2015 Queen of the Desert
2015 The Family Fang
2015 Secret in Their Eyes
2014 Grace of Monaco
2014 Before I Go to Sleep
2014 Paddington
2013 Stoker
2013 The Railway Man
2012 The Paperboy
2011 Just Go with It
2011 Trespass
2011 Monte Carlo (Ayrıca yapımcı)
2010 Rabbit Hole (Ayrıca yapımcı)
2009 Nine
2008 Australia
2007 The Invasion
2007 Margot at the Wedding
2007 The Golden Compass
2006 Fur
2006 Happy Feet
2005 The Interpreter
2005 Bewitched
2004 The Stepford Wives
2004 Birth
2004 No. 5 the Film
2003 Dogville
2003 In the Cut
2003 The Human Stain
2003 Cold Mountain
2002 The Hours
2001 Moulin Rouge!
2001 The Others
2001 Birthday Girl
1999 Eyes Wide Shut
1998 Practical Magic
1997 The Peacemaker
1996 The Portrait of a Lady
1995 Batman Forever
1995 To Die For
1993 Malice
1993 My Life
1992 Far and Away
1991 Flirting
1991 Billy Bathgate
1990 Days of Thunder
1989 Dead Calm
1988 Emerald City
1987 The Bit Part
1986 Windrider
1984 Wills & Burke
1983 Bush Christmas
1983 BMX Bandits

Televizyon

2017 Big Little Lies (Ayrıca yapımcı)
2017 Top of the Lake
2014 Hello Ladies: The Movie (TV Filmi)
2012 Hemingway & Gellhorn (TV Filmi)
1993 Saturday Night Live
1989 Bangkok Hilton (Mini Dizi)
1987 An Australian in Rome (TV Filmi)
1987 Vietnam (Mini Dizi)
1987 Watch the Shadows Dance (TV Filmi)
1985 Five Mile Creek
1985 Archer (TV Filmi)
1985 Winners
1984 Matthew and Son (TV Filmi)
1984 A Country Practice
1983 Skin Deep (TV Filmi)
1983 Chase Through the Night (Mini Dizi)

Görev Aldığı Yapımlar

Nicole Kidman Fotoğrafları

Nicole Kidman İle İlgili Haberler

Portreler


Vizyondakiler