Nihal G. Koldaş

Nihal G. Koldaş

Nihal G. Koldaş
Oyuncu

Doğum Tarihi: 1.1.1956

Doğum Yeri: İstanbul, Türkiye

Türk oyuncu ve tiyatro yönetmeni.

Tam adı Nihal Geyran Koldaş'tır. İlk kez 1989 yılında yayınlanan Cahide dizisinde rol alarak oyunculuk yapmaya başlamıştır. Masumiyet (1997), Çoğunluk (2010), Mustang (2015) ve İçerde (2016) filmleriyle tanınmıştır. Ayrıca, Masumiyet'in Zeki Demirkubuz'la birlikte iki yapımcısından biridir.

Genelde tiyatro çalışmaları yapmıştır. 1997 yılında, Bilsak Tiyatro Atölyesi bünyesinde Heiner Muller'in Hamlet Makinesi ve Shakespeare'in Hamlet oyunlarından yola çıkılarak yazılan Park Yapılmaz oyununu Ceysu Koçak'la birlikte tasarladı ve kurguladı. 1999'da Bilsak Tiyatro Atölyesi'nin 11. Uluslararası İstanbul Tiyatro Festivalinde de sahnelenen oyunu Kurbağa Öyküleri'nde rol aldı.

2003 yılında Tiyatro Diyez'de, başrolünü Hale Soygazi'nin oynadığı Özel Bir Gün adlı oyunu yönetti. 2004'te Aylin Deveci ve Gözde Saner'le birlikte Sevim Burak’ın Mut adlı öyküsünü tiyatroya uyarladı ve oyunu yönetti. 2005 yılında, Angels in America oyunuyla ünlü yazar Tony Kushner'ın, batılı bir kadının tarih boyunca sömürülen doğudan af dilemesini anlatan tek kişilik Evcimen / Kabil oyununda rol aldı.

Filmografi

2018 Kardeşler
2018 Tuzdan Kaide
2015 Perdesiz Sahneler
2015 Mustang
2015 Ana Yurdu
2014 Toz Ruhu
2012 Kuma
2010 Çoğunluk
2010 Kavşak
2009 Kıskanmak
2009 Adalet Oyunu
1997 Masumiyet

Televizyon

2018 Ağlama Anne
2016 İçerde
2015 Bir Deniz Hikayesi
2013 A.Ş.K.
2009 Güldünya
2007 Bıçak Sırtı
1989 Cahide

Yapımcı

1998 Üçüncü Sayfa
1997 Masumiyet

Ödülleri

2015 22. Uluslararası Altın Koza Film Festivali - En İyi Kadın Oyuncu, Ana Yurdu
2011 43. Siyad Türk Sineması Ödülleri - En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu, Çoğunluk
1994 12. Yunus Nadi Abalıoğlu Ödülleri - En İyi Senaryo, Ebruli İstanbul


Görev Aldığı Yapımlar

Nihal G. Koldaş Fotoğrafları