Niki Caro

Niki Caro

Niki Caro
Yönetmen

Doğum Tarihi: 20.9.1966

Doğum Yeri: Wellington, Yeni Zelanda

Yeni Zelandalı senarist, yapımcı ve yönetmen.

Auckland Kadimah Koleji ve ardından Diocesan Kız Lisesi'ni bitirdi. Lisans eğitimini 1988 yılında Auckland Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nde tamamladı. Melbourne Swinburne Teknoloji Üniversitesi'nde ise yüksek lisansını tamamladı. Tek Başına (2005), Balinanın Sırtında (2002) ve Umut Bahçesi (2017) gibi yapımlarla tanınmıştır.

Filmografi

Yönetmen

2020 Mulan
2017 Umut Bahçesi
2015 McFarland
2015 Juanes: Juntos (Together) (Kısa Video)
2010 42 One Dream Rush (Kısa Film)
2009 The Vintner's Luck
2005 Tek Başına
2002 Balinanın Sırtında
2001 Sure to Rise (Video)
1998 Memory & Desire
1994 Sure to Rise (Kısa Film)

Televizyon

2020 Daisy Jones & The Six (Mini Dizi)
2017 Anne
2001 Mercy Peak
1992 Another Country

Yapımcı

2009 The Vintner's Luck

Televizyon

2020 Daisy Jones & The Six (Mini Dizi)

Senaryo

2020 Callas
2009 The Vintner's Luck
2002 Balinanın Sırtında
2001 Sure to Rise (Video)
1998 Memory & Desire
1994 Sure to Rise (Kısa Film)

Televizyon

2001 Mercy Peak
1999 Jackson's Wharf
1992 Another Country

Görev Aldığı Yapımlar

Niki Caro Fotoğrafları

Niki Caro Haberleri

Portreler