Nikolay Grinko

Nikolay Grinko

Nikolay Grinko
Oyuncu

Doğum Tarihi: 22.5.1920

Ölüm Tarihi: 10.4.1989

Doğum Yeri: Kherson, Ukrayna

Ukraynalı oyuncu.

Tam adı Nikolai Grigoryevich Grinko'dur. Solaris (1971), İz Sürücü (1979) ve Andrei Rublev (1966) filmleriyle tanınmıştır.

Filmografi

1989 Predlagayu ruku i serdtse
1988 Generalnaya repetitsiya
1988 Edinozhdy solgav...
1987 Vyyti iz lesa na polyanu
1987 V Krymu ne vsegda leto
1987 Ryzhaya feya
1986 Zhaloba
1986 Schastliv, kto lyubil
1986 Pryzhok
1986 Obvinyaetsya svadba
1985 Parol znali dvoye
1985 Million v brachnoy korzine
1985 Grubaya posadka
1984 Obvineniye
1984 Idushchiy sledom
1984 Bez prava na proval
1983 Zdes tvoy front
1983 Schaste Nikifora Bubnova
1983 Kak ya byl vunderkindom
1983 Dovge vidlunnya
1982 Yaroslav Mudry
1982 Prikaz: ogon ne otkryvat
1982 Olenya okhota
1982 Budte moim muzhem
1981 Tegeran-43
1981 Tayna, izvestnaya vsem
1981 Posledniy geym
1981 Ozhidanie polkovnika Shalygina
1981 Ot Buga do Visly
1981 Ostayus s vami
1981 Grazhdanin Lyoshka
1981 Dva dolgikh gudka v tumane
1980 Yunost Petra
1980 V nachale slavnykh del
1980 Solo (Kısa Film)
1980 Poslednyaya okhota
1980 Deputatskiy chas
1979 Telokhranitel
1979 Prazdnik pechyonoy kartoshki
1979 İz Sürücü
1978 Yuliya Vrevskaya
1978 U menya vsyo normalno
1978 Poka bezumstvuyet mechta
1978 Ogon v glubine dereva (Kısa Film)
1978 Duma o Kovpake: Karpaty, Karpaty...
1977 Timur i yego komanda
1977 Savassiz Yirmi Gün
1977 Polkovnik v otstavke
1977 Osvobození Prahy
1977 Kto poedet v Truskavets
1977 Aty-baty, shli soldaty...
1977 100 gramm dlya khrabrosti
1976 Takaya ona, igra
1976 Ekvilibrist
1975 Propavshaya ekspeditsiya
1975 Ne bolit golova u dyatla
1975 Ayna
1975 Avtomobil, skripka i sobaka Klyaksa
1975 Afonya
1974 Vesenniye perevyortyshi
1974 Under en steinhimmel
1974 Skvorets i Lira
1974 Romans o vlyublyonnykh
1974 Priklyucheniya v gorode, kotorogo net
1974 Kazhdyy vecher posle raboty
1974 Goroda i gody
1973 Ring
1973 Novoselye
1973 Nochnoy mototsiklist
1973 Ni pukhu, ni pera
1972 Posledneye delo komissara Berlakha
1972 More v ogne
1971 Stalnoye kolechko (Kısa Film)
1971 Solaris
1971 Rudobelskaya respublika
1971 Odin iz nas
1971 Lada iz strany berendeev
1971 Komissary
1970 Chyornoye solntse
1969 Tolko tri nochi
1969 Syuzhet dlya nebolshogo rasskaza
1969 Opasnye gastroli
1969 Odin shans iz tysyachi
1968 Na kievskom napravlyenii
1967 Voyna i mir III: 1812 god
1967 Tikhaya Odessa
1967 Avdotya Pavlovna
1966 Skvernyy anekdot
1966 My, russkiy narod
1966 Savaş ve Barış
1966 Gibel eskadry
1966 Formula radugi
1966 Andrei Rublev
1965 Povest o Ptashkine
1965 Net neizvestnykh soldat
1965 Nad nami Yuzhnyy Krest
1965 Khochu verit
1964 Tini zabutykh predkiv
1964 Styozhki-dorozhki
1963 Molchat tolko statui
1962 Vesyolye istorii
1962 Seryy volk
1962 İvan'in Çocukluğu
1962 Bolshaya doroga
1961 Mir vkhodyashchemu
1957 Pravda
1956 Est takoy paren
1951 Taras Shevchenko

Televizyon

1996 Propavshaya ekspeditsiya (TV Filmi)
1986 K rassledovaniyu pristupit (Mini Dizi)
1985 Sestra moya, Lyusya (TV Filmi)
1985 O tebe (TV Filmi)
1985 Na krutizne (Mini Dizi)
1984 Neizvestnyy soldat (TV Filmi)
1983 Uskoreniye (Mini Dizi)
1983 Mirgorod i ego obitateli (TV Filmi)
1982 Ulybki Nechiporovki (TV Filmi)
1982 Prostranstvo dlya manyovra (TV Filmi)
1981 Chto tam, za povorotom?
1980 Vtoroye rozhdeniye (Mini Dizi)
1979 Poyezdka cherez gorod (TV Filmi)
1979 Podpolnyy obkom deystvuet (Mini Dizi)
1979 Moy general
1977 Fantazii Vesnukhina (TV Filmi)
1976 Priklyucheniya Buratino (TV Filmi)
1975 U samogo Chyornogo morya (TV Filmi)
1980 Priklyucheniya Elektronika (Mini Dizi)

Görev Aldığı Yapımlar

Nikolay Grinko Fotoğrafları

Nikolay Grinko Haberleri