Nilay Erdönmez

Nilay Erdönmez

Nilay Erdönmez
Oyuncu

Doğum Tarihi: 12.5.1986

Doğum Yeri: İstanbul, Türkiye

Türk sinema ve tiyatro oyuncusu, yönetmen.

Nilay Erdönmez, 2007 yılında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuvarı tiyatro bölümünden mezun oldu. Aynı okulda 2011'de yüksek lisans eğitimini tamamladı.

2012 yapımı 'Gözetleme Kulesi' filmindeki Seher rolüyle Uluslararası Adana Film Festivali'nde en iyi kadın oyuncu ödülünü kazandı. Çeşitli tiyatro topluluklarında oyunculuk ve yönetmenlik yaptı. 'Güzel Günler', 'Bir Zamanlar Osmanlı: Kıyam' dizisinde Gonca Nigar rolüyle ve 'Sevdaluk' dizisinde Emine rolüyle televizyon ekranlarında göründü.

Filmografi

2018 Kapı
2016 Bütün Saadetler Mümkündür
2016 Mezarcı
2012 Gözetleme Kulesi
2011 Yılanlar ve Güvercinler

Televizyon

2019 Kardeş Çocukları
2018 Tehlikeli Karım
2018 Adı Zehra
2018 İstanbullu Gelin
2014 Sevdaluk
2012 Bir Zamanlar Osmanlı: Kıyam
2007 Güzel Günler

Tiyatro

2011 Zenciler
2011 Pyramus ile Thisbe’nin İçli, Hazin ve Komik Aşkı ve Haince Ölümleri
2010 Son Bir Kez, Har
2009 Fareler ve İnsanlar
2006 Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım

Sahne ve Diksiyon Eğitmenliği

2010 Semiha Berksoy Opera Vakfı
2009 Boğaziçi Üniversitesi Mezunlar Derneği, BÜMED
2008 Doğuş Üniversitesi Tiyatro Kulübü
2008 Kabataş Erkek Lisesi Tiyatro Kulübü

Ödüller

2013 Brasilia Uluslararası Film Festivali, En İyi Kadın Oyuncu, Gözetleme Kulesi
2013 8. Uluslararası Dadaş Film Festivali, En İyi Kadın Oyuncu, Gözetleme Kulesi
2013 RxSM Film Expo, En İyi Kadın Oyuncu, Gözetleme Kulesi
2013 18. Sadri Alışık Tiyatro ve Sinema Oyuncu Ödülleri, Jüri Özel Ödülü, Gözetleme Kulesi
2013 18. Nürnberg, Türkiye-Almanya Film Festivali, En İyi Kadın Oyuncu, Gözetleme Kulesi
2012 Adana Altın Koza Film Festivali, En İyi Kadın Oyuncu, Gözetleme Kulesi

Görev Aldığı Yapımlar

Nilay Erdönmez Fotoğrafları

Nilay Erdönmez Haberleri

Portreler


Vizyondakiler