Nilperi Şahinkaya

Nilperi Şahinkaya

Nilperi Şahinkaya
Oyuncu

Doğum Tarihi: 23.2.1988

Doğum Yeri: Dakar, Senegal

Türk oyuncu.

Babasının görevi dolayısıyla bulunduğu Senegal dünyaya gelmiştir. İlkokul eğitimini Paris’te, ortaokul eğitimini Bern’de tamamladı. Annesi ona Nil adını koymak istemiştir fakat dedesi gördüğü bir rüya üzerine adına Peri'nin eklenmesini istemiş ve bu sayede adı Nilperi olmuştur. 2003 yılında Ankara’ya yerleşip, 2006’da Charles de Gaulle Fransız Lisesi'ni bitirdi ve 2006-2010 yılları arasında Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi'nde okudu. Çok ülke gezmesinde diplomat olan babasının rolü büyüktür. Okul yıllarında Deniz Yıldızı adlı dizide rol aldı. Üniversiteden, Yüksek Şeref listesine girerek mezun oldu. 

2010’un haziran ayında Öyle Bir Geçer Zaman ki dizisine seçilerek İstanbul’a yerleşti. Bu dizide canlandırdığı Mesude karakterinin ardından Kayıp dizisinde Defne ve Sedef karakterlerine can verdi. Kiraz Mevsimi adlı dizide başrollerden biri olan Şeyma karakteri ile büyük çıkış yaparak N'olur Ayrılalım adlı dizide başrollerden olan Temmuz Akıncı karakterine can verdi. Hira Tekindor'un yönetmenliği ile başrollerini Zerrin Tekindor, Tardu Flordun, Şükrü Özyıldız ile paylaştığı, Oyun Atölyesinde sahnelenen Kim Korkar Hain Kurttan oyununda Honey karakteriyle yer aldı. Ay Yapım tarafından, Çağrı Vila Lostuvalı yönetmenliğinde çekilen ve başrollerini Kerem Bürsin ve Leyla Lydia Tuğutlu'nun paylaştığı Bu Şehir Arkandan Gelecek dizisinde Aslı karakterini canlandırmıştır.

Filmografi

2019 Karakomik Filmler Kaçamak
2019 Karakomik Filmler 2 Arada
2017 Deli Aşk

Televizyon

2018 Yaşamayanlar
2017 Benim Babam Bir Melek (TV Filmi)
2016 N’olur Ayrılalım
2016 Bu Şehir Arkandan Gelecek
2015 Kiraz Mevsimi
2013 Kayıp
2012 Öyle Bir Geçer Zaman ki
2010 Deniz Yıldızı

Görev Aldığı Yapımlar

Nilperi Şahinkaya Fotoğrafları

Nilperi Şahinkaya Haberleri