Nina Dobrev

Nina Dobrev

Nina Dobrev
Oyuncu

Doğum Tarihi: 9.1.1989

Doğum Yeri: Sofya, Bulgaristan

Bulgar asıllı Kanadalı oyuncu, model.

Tam adı Nikolina Konstantinova Dobreva'dır. Bulgaristan'ın başkenti Sofya'da doğdu ve iki yaşında ailesiyle birlikte Kanada'ya taşındı. İş için Atlanta, Georgia'ya taşınana kadar Toronto, Ontario'da yaşadı. Babası bir bilgisayar uzmanı, annesi ise bir sanatçıdır. Alexander isminde bir ağabeyi vardır. Dobrev, Scarborough, Ontario'da J. B. Tyrrell Sr. Public School'da okudu. Wexford Collegiate School for the Arts'tan mezun olduktan sonra Toronto'da Ryerson University'de sosyoloji eğitimi almaya başladı ancak 2008'de oyunculuk kariyerini devam ettirmek için okulu bıraktı. Sonrasında birçok ünlü yeteneğin keşfedildiği Dean Armstrong Acting School'da eğitim aldı. Nina Dobrev çok genç yaştan itibaren dans, jimnastik, müzik, tiyatro, görsel sanatlar ve oyunculuk alanında gayret ve yetenek gösterdi. Dobrev, Aesthetic Group Gymnastics'de Kanada'yı temsil etmiştir. 2005'te Kopenhag'da gerçekleşen Senior World Championshipse ve Plzeň'de gerçekleşen Junior World Championships'e katılmıştır. Dobrev, akıcı bir şekilde Bulgarca, İngilizce ve Fransızca konuşmaktadır.

Degrassi: The Next Generation (2001), Vampir Günlükleri (2009), Saksı Olmanın Faydaları (2012), Çakma Polisler (2014), The Final Girls (2015), Yeni Nesil Ajan: Xander Cage'in Dönüşü (2017) ve Dog Days (2018) gibi yapımlarla tanınmıştır.

Hayırseverlik

Nina Dobrev, spor giyim markası Puma'nın başlattığı Project Pink kampanyasına destek vermektedir. Gelirlerinin tamamının göğüs kanseri araştırmalarına aktarılacağı tişört, çanta, ayakkabı koleksiyonunun tanıtım yüzü olan Dobrev, 'Bu sezonun Project Pink kampanyasında yer aldığım için gerçekten çok heyecanlıyım. Genç kadınların olaya dahil olması ve farklılık yaratmaları için teşvik edilmesini seviyorum.' demiştir.

Filmografi

2019 Lucky Day
2019 Kyle Hanagami Choreography - Particular Taste (Kısa Film)
2019 Run This Town
2018 Then Came You
2018 Dog Days
2018 Drake: I'm Upset (Kısa Video)
2017 Crash Pad
2017 Yeni Nesil Ajan: Xander Cage'in Dönüşü
2017 Çizgi Ötesi
2015 Çıtır Kaçak Tehlikeli
2015 The Final Girls
2014 Let's Be Cops
2012 The Perks of Being a Wallflower
2011 The Roommate
2011 Arena (Video)
2009 You Got That Light (Kısa Film)
2009 Chloe
2008 Mookie's Law (Kısa Film)
2007 Away from Her
2007 How She Move
2007 The Poet
2007 Fugitive Pieces
2006 Repo! The Genetic Opera (Kısa Film)

Televizyon

2019 Good Mythical Morning
2019 Fam
2017 Vampir Günlükleri
2017 Workaholics
2016 Lip Sync Battle
2014 Robot Chicken (Seslendirme)
2014 The Originals
2011 Family Guy (Seslendirme)
2011 The Super Hero Squad Show (Seslendirme)
2009 Eleventh Hour
2009 Degrassi Goes Hollywood (TV Filmi)
2009 Neşeli Madagaskar (Kısa Film - Seslendirme)
2009 Degrassi: The Next Generation
2008 Degrassi: Minis (Mini Dizi)
2008 The Border
2008 Never Cry Werewolf (TV Filmi)
2008 The American Mall (TV Filmi)
2007 My Daughter's Secret (TV Filmi)
2007 Too Young to Marry (TV Filmi)
2006 Playing House (TV Filmi)

Görev Aldığı Yapımlar

Nina Dobrev Fotoğrafları

Nina Dobrev Haberleri