Nisan Akman

Nisan Akman

Nisan Akman
Oyuncu, Yapımcı, Yönetmen

Doğum Tarihi: 1.4.1958

Doğum Yeri: Ankara, Türkiye

Türk yönetmen.

Annesinin ikinci evliliğini yaptığı Tunca Yönder'in üvey kızıdır. Ankara Radyosu Çocuk Tiyatrosu'nda oyunculuk yaparak sanat hayatına başladı. Ardından TRT'nin ve Anlara Sanat Tiyatrosu'nun çocuk bölümlerinde de oyunculuk yaptı. Liseden sonra birçok filmde kamera asistanlığı yaptı. 

Beyaz Bisiklet (1986), Bir Kırık Bebek (1987) ve Dünden Sonra Yarından Önce (1987) filmleri; Parmaklıklar Ardında (2009) ve Hanımın Çiftliği (2010) dizileriyle tanınmıştır. Bu filmlerin ardından sinemayı bırakarak Türkiye'den ayrıldı ve İngiltere'ye yerleşti. 16 yıl burada yaşadıktan sonra Türkiye'ye geri döndü. Türkiye'ye dönüşünün ardından Parmaklıklar Ardında dizisini yönetti.

Nisan Akman iki kez evlenmiştir. İlk eşinden Kiraz isimli bir çocuğu ve ikinci eşi Eriş Akman'dan Zeynep ve Mehmet isimli iki çocuğu vardır.

Filmografi

2019 Onun Filmi (Belgesel)
2017 Aşk Uykusu
1987 Dünden Sonra Yarından Önce
1987 Bir Kırık Bebek
1986 Beyaz Bisiklet

Televizyon

2015 Evli ve Öfkeli
2012 Kötü Yol
2012 Kayıp Şehir
2011 Şüphe
2011 Al Yazmalım
2010 Hanımın Çiftliği
2009 Parmaklıklar Ardında

Yapımcı

1987 Dünden Sonra Yarından Önce

Oyuncu

1976 Meraklı Köfteci
1976 Kapıcılar Kralı

Ödülleri

1986 23. Antalya Film Şenliği - Jüri Özendirme Ödülü, Beyaz Bisiklet

Görev Aldığı Yapımlar

Nisan Akman Fotoğrafları

Nisan Akman Haberleri