Nora Twomey

Nora Twomey

Nora Twomey
Senarist, Yönetmen

Doğum Tarihi: 31.10.1971

Doğum Yeri: Cork, İrlanda

İrlandalı animatör, yönetmen, senarist, yapımcı ve seslendirme sanatçısı. 

İrlanda'nın Kilkenny şehrinde bulunan bir animasyon stüdyosu ve yapım şirketi olan Cartoon Saloon'un ortağıdır. En çok, yönettiği animasyon filmleri The Secret of Kells ve Breadwinner ile tanınmıştır. Her iki filmdeki çalışmaları En İyi Animasyon Film dalında Akademi ödülüne aday oldu.

Midleton, Co.Cork'taki Aziz Mary Lisesinde eğitim gören Twomey, 15 yaşında Leaving Certificate'i tamamlamadan ayrıldı. Dublin'deki Ballyfermot Koleji Animasyon Okulu'na kabul edilinceye kadar yerel bir fabrikada çalıştı. 1995 yılında Ballyfermot Koleji'nden mezun oldu.

Filmografi

Yönetmen Olarak

2017 The Breadwinner 
2009 The Secret of Kells
2004 Cúilín Dualach (Kısa Film) 
2002 From Darkness (Kısa Film)

Yapımcı Olarak

2015 Eddie of the Realms Eternal (TV Filmi)
2015 Puffin Rock (TV Dizisi)
2014 Somewhere Down the Line (Kısa Film)
2002 From Darkness (Kısa Film)

Senarist Olarak

2004 Cúilín Dualach (Kısa Film) 

Seslendirme

2014 Somewhere Down the Line (Kısa Film)
2011 Escape of the Gingerbread Man!!! (Kısa Film)
2009 The Secret of Kells

Görev Aldığı Yapımlar

Nora Twomey Fotoğrafları

Nora Twomey Haberleri

Portreler