Numan Acar

Numan Acar

Numan Acar
Oyuncu, Sanat Yönetmeni

Doğum Tarihi: 7.10.1974

Doğum Yeri: Gümüşhane, Türkiye

Türk asıllı Alman oyuncu, senarist, yapımcı ve yönetmen.

Gümüşhane'nin Kelkit ilçesine bağlı Kozoğlu köyünde doğdu. Sekiz yaşına kadar Erzincan'da yaşadıktan sonra 1982 yılında Almanya'ya göç etti ve Wiesbaden'de inşaat mühendisliği okudu. Numan Acar, tiyatro ile eğitimine başladı. 2001 yılında eğitimini başarıyla tamamlamıştır. Sonra film endüstrisine taşınarak 2002 yılında profesyonel oyunculuğa başladı. 2003 yılında film Kebab Connection filmiyle kariyerine başladı. Sonra 2005 yılı yapımı Hacivat ve Karagöz Neden Öldürüldü adlı filmde küçük bir rol aldı. 2007 yılında film yapım şirketi Acar Eğlence'yi kurdu. 2012 yılı yapımı olan ve başrolünü Ata Demirer'in oynadığı Berlin Kaplanı adlı filminde hem oyuncu olarak yer almış, hem de yapımcılığını yapmıştır. Numan Acar hem Türkiye'de hem de Almanya'da çalışmaktadır.

2014 yılında, Amerikan yapımı Homeland adlı dizinin 4. sezonunda Pakistan'daki Taliban lideri Haissam Hakkani rolünde oynadı.

Berlin'de yaşayan Acar, Almanca, Türkçe, İspanyolca ve İngilizce olmak üzere birkaç dili akıcı konuşabilmekte; ayrıca Kürtçe, Azerice ve Arapça bilgisine de sahiptir.

Filmografi

2021 Wie der Soldat das Grammofon repariert
2021 Seacole
2020 The Last Planet
2020 Gölgeler İçinde
2019 Örümcek-Adam: Evden Uzakta
2019 Aladdin
2018 12 Savaşçı
2017 Paramparça
2016 Sister Moon (Kısa Film)
2016 Ali ve Nino
2016 Söz
2016 Çin Seddi
2015 Point Break
2014 Yarışan Kalpler
2014 Vergrabene Stimmen
2014 Rosewater
2014 Kesik
2013 The Immortalizer (Kısa Film)
2013 The Agent
2012 Un Témoin pour Cible
2012 Berlin Kaplanı
2011 Labirent
2011 Kızım ve Ben
2010 Zeiten ändern Dich
2010 Takiye: Allah Yolunda
2010 Les jours à venir
2009 Fire!
2009 The Basement
2008 Pure Random (Kısa Film)
2008 Pour un instant, la liberté
2008 Nokta
2008 Lauf um Dein Leben - Vom Junkie zum Ironman
2008 Last Looks
2007 Mülteci
2006 Lieben
2006 Hacivat Karagöz Neden Öldürüldü?
2006 Eve Giden Yol 1914
2006 Cenneti Beklerken
2006 7 (Kısa Film)
2005 Max und Moritz Reloaded
2004 Riechen (Kısa Film)
2004 Kebab Connection
2003 Linie X (Kısa Film)
2003 Angelina (Kısa Video)

Televizyon

2020 Homeland
2018 Mythes et croyances (Belgesel)
2018 Jack Ryan
2017 Büyük Kaçış
2015 Crossing Lines
2013 Achtung Polizei! (TV Filmi)
2012 Division criminelle
2012 Blutadler (TV Filmi)
2011 Nina Undercover - Agentin mit Kids (TV Filmi)
2011 Nina sieht es ...!!! (TV Filmi)
2011 Männer ticken, Frauen anders (TV Filmi)
2011 Cinayet Masası İstanbul
2009 Lasko, le protecteur
2008 Kobra takibi
2008 Bible code (TV Filmi)
2007 Menekse ile Halil
2007 Dr. Psycho - Die Bösen, die Bullen, meine Frau und ich
2007 ÇÖT (Çok Özel Tim)
2006 SOKO Kitzbühel
2006 Freunde für immer - Das Leben ist rund
2005 Die Gerichtsmedizinerin
2003 Nach so vielen Jahren (TV Filmi)
2003 Le plus beau des cadeaux (TV Filmi)
2003 Attention papa revient (TV Filmi)

Yönetmen

2014 Vergrabene Stimmen
2008 Pure Random (Kısa Film)

Yapımcı

2014 Vergrabene Stimmen
2012 Berlin Kaplanı
2009 The Basement
2008 Pure Random (Kısa Film)
2008 Der Mond und andere Liebhaber
2007 Musallat
2007 Mülteci

Televizyon

2007 Menekşe ile Halil

Senaryo

2014 Vergrabene Stimmen
2008 Pure Random (Kısa Film)

Görev Aldığı Yapımlar

Numan Acar Fotoğrafları

Numan Acar Haberleri