Nurseli İdiz

Nurseli İdiz

Nurseli İdiz
Oyuncu

Doğum Tarihi: 6.10.1960

Doğum Yeri: İstanbul, Türkiye

Türk dizi, tiyatro ve sinema oyuncusu.

Gerçek adı Nuran Nurseli Çamlıbel'dir. Babası İskeçe göçmeni Faruk Nafiz Çamlıbel, annesi Deniz Çamlıbel ise Kırklarelilidir. Ankara Devlet Konservatuarı Tiyatro ve Hacettepe Üniversitesi Arkeoloji ve Sanat Tarihi bölümleri mezunudur. Sanat hayatına 1981 yılında Ankara Sanat Tiyatrosu'nda başladı. Ankara ve İstanbul Devlet Tiyatroları'nda ve İstanbul Şehir Tiyatroları'nda görev yaptı.

Kamera karşısındaki ilk rolü 1987 yılı yapımı Gece Yolculuğu filmidir. TV'de ise ilk kez 1989 yılında TRT'de yayınlanan Cahide dizisinde rol almıştır.

Filmografi

2018 Bekarlığa Feda
2017 Yol Arkadaşım
2013 Romantik Komedi 2: Bekarlığa Veda
2013 Bensiz
2012 Evliya Çelebi ve Ölümsüzlük Suyu
2009 Güneşi Gördüm
2005 O Şimdi Mahkum
2000 Şarkıcı
1999 Salkım Hanımın Taneleri
1999 Kahpe Bizans
1999 Asansör
1995 Böcek
1994 Çözülmeler
1993 Kız Kulesi Aşıkları / Hera ile Leandros 
1990 Karartma Geceleri
1987 Gece Yolculuğu

Televizyon

2018 Hıçkırık
2016 İlişki Durumu Evli
2015 İlişki Durumu: Karışık
2014 Ankara'nın Dikmeni
2012 Harem
2011 Zehirli Sarmaşık
2014 Yalan Dünya
2010 Ömre Bedel
2009 Son Bahar
2007 Kartallar Yüksek Uçar
2006 Can (TV Filmi)
2006 Şöhret
2005 Bir Varmış Bir Yokmuş (TV Filmi)
2005 Ahududu
2004 Şeytan Sofrası
2003 Serseri Aşıklar
2003 Bir Yıldız Tutuldu
2002 Kınalı Kar
2002 Baldız Geliyorum Demez
2001 Cinlerle Periler
2001 Benim İçin Ağlama
2001 90-60-90
2000 Delikanlı
2000 Borsa
2000 Beyaz Yalanlar (TV Filmi)
2000 Baykuşların Saltanatı
1999 Rüzgar Gülü (TV Filmi)
1998 Mercan Kolye (TV Filmi)
1995 Huysuz Show (TV Programı)
1991 Varsayalım İsmail
1989 Geçmiş Bahar Mimozaları
1989 Cahide

Tiyatro

2012 Tatlı Kaçık
2012 Koca Sinan
2010 Evliliğe Gelince
2009 Bana Bunu Yapma
2007 Kadıncıklar
2006 Salıncakta İki Kişi
2003 İhtiras
2002 Tuhaf Bir Çift
2000 İdeal Koca
1996 Seneye Bugün
1994 Vanya Dayı
1993 Karşı Penceredeki Kadın
1992 Allaha Sımarladık Cumhuriyet
1990 Hapşırık
1989 Evita
1988 Altı Kişi Yazarını Arıyor
1987 Dört Kız Kardeş
1986 Ermiş Jeanne
1984 Keşanlı Ali Destanı
1982 Yaz Misafirleri
1981 Küçük Adam Ne Oldu Sana
1980 Kurban (oyun)
1979 Mihri Müşfik

Ödülleri

2002 7. Sadri Alışık Ödülleri - En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu, Şarkıcı
2000 8. Magazin Gazetecileri Derneği Ödülleri - En İyi Kadın Oyuncu, Kahpe Bizans
1995 7. Ankara Film Festivali - En İyi Kadın Oyuncu, Çözülmeler
1994 16. Siyad Türk Sineması Ödülleri - En İyi Kadın Oyuncu, Çözülmeler

Görev Aldığı Yapımlar

Nurseli İdiz Fotoğrafları

Nurseli İdiz Haberleri