Oğuz Oktay

Oğuz Oktay

Oğuz Oktay
Oyuncu

Doğum Tarihi: 13.8.1939

Ölüm Tarihi: 22.1.2015

Doğum Yeri: Yalova, Türkiye

Türk oyuncu.

1939 yılında Yalova'da dünyaya gelen Oğuz Oktay, oyunculuk yaşamına 1955 yılında Kabataş Erkek Lisesi'nde okurken adım attı. İlk rol aldığı oyun Plautus'un Esirler adlı yapıtıydı. Daha sonra Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nde iç mimarlık okudu.

Birçok tiyatro oyunu,  ve televizyon dizisinde rol alan Oktay, son olarak Tuncay Özinel Tiyatrosu'nda sahnelenen Hırsızistan adlı oyunda rol almıştı. Bir süredir yoğun bakım ünitesinde tedavi altında olan Oktay 22 Ocak 2015 tarihinde 75 yaşında hayatını kaybetti. Cenazesi Emirgan’daki Reşit Paşa Mezarlığı’na defnedildi.

Filmografi

2016 Miraç
2014 İksir: Dedemin Sırrı
2014 Ukde (Kısa Film)
2012 Fetih 1453
2010 Mahpeyker Kösem Sultan
2010 Bir Medeniyet Rüyası
2009 Yüzleşme (Kısa Film)
2008 Belki Yarın Gelirler... (Kısa Film)
2008 İncir Çekirdeği
2008 Kurbanlık
2006 Ona Melek Deme (Kısa Film)
2002 Abdülhamit Düşerken
1966 Seni Bekleyeceğim

Televizyon

2014 Yetim Gönüller
2014 Beni Böyle Sev
2014 Arka Sokaklar
2013 Nizama Adanmış Ruhlar
2012 Yol Ayrımı
2012 Köstebekgiller
2012 Harem
2012 Dedemin Dolabı
2012 Farklı Desenler
2011 İnsan Aldandı
2011 Sen De Gitme
2011 Mavi Kelebekler
2011 Farklı Boyut
2011 Al Yazmalım
2011 Sihirli Annem
2011 Kirli Oyunlar (TV Filmi)
2010 Şenlikname: Bir İstanbul Masalı
2010 Kader Çizgisi
2010 Küçük Kadınlar
2010 Tek Türkiye
2009 İstanbul Çocukları
2009 Ramazan Güzeldir
2009 Kırık Kalpler - Ritmini Arayan Kalpler
2009 Kahramanlar
2009 Yol Arkadaşım
2008 Her Halimle Sev Beni
2008 Eyvah Halam
2008 Eşref Saati
2008 Doktorlar
2007 Yasak Elma
2007 Menekşe ile Halil
2007 Hırçın Kız
2007 Bez Bebek
2007 Büyük Buluşma
2006 Tarık ve Diğerleri
2006 29-30
2005 Zeynep
2005 Kırık Kalpler Durağı
2005 Emret Komutanım
2005 Gül'ün Çilesi (TV Filmi)
2005 Acı Günler (TV Filmi)
2004 Metro Palas
2004 Karım ve Annem
2004 Kadın İsterse
2004 Gizli Dünyalar
2004 Cennet Mahallesi
2004 Bir Dilim Aşk
2004 Aşkın Mucizeleri
2004 Avrupa Yakası
2003 Şarkılar Seni Söyler
2003 Mühürlü Güller
2003 Kurtlar Vadisi
2003 Hayat Bilgisi
2003 Esir Şehrin İnsanları
2003 Alacakaranlık
2002 Yarım Elma
2002 Havada Bulut
2002 En Son Babalar Duyar
2002 Ekmek Teknesi
2002 Aslı ile Kerem
2001 Tatlı Hayat
1996 Gurbetçiler
1995 Ak Saçlı Delikanlılar
1993 Şen Olasın Nuri Bey
1993 Sihirli Safiye
1991 Portatif Hüseyin

Görev Aldığı Yapımlar

Oğuz Oktay Fotoğrafları

Oğuz Oktay Haberleri