Oğuz Yalçın

Oğuz Yalçın

Oğuz Yalçın
Oyuncu, Senarist, Yönetmen

Doğum Tarihi: 10.12.1956

Doğum Yeri: Adana, Türkiye

Türk oyuncu, senarist, yapımcı ve yönetmen.

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi ve 9 Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema-TV bölümleri mezunudur. Sinemaya ilk kez 1986 yılı yapımı Kıskaç isimli filmin senarist, yapımcı ve yönetmenliğini üstlenerek adım attı. Yönettiği Ana (1991), Mahallenin Muhtarları (1992), Şaban Askerde (1993), Kaygısızlar (1994), Şaban ile Şirin (1997), Emret Komutanım (2005) dizileri ve Deli Dumrul Kurtlar Kuşlar Aleminde (2009) ve Hop Dedik: Deli Dumrul (2011) filmleriyle tanınmıştır.

Halen İzmir'de Oğuz Yalçın Artiz Mektebi'nde oyunculuk eğitimi vermektedir.

Filmografi

Yönetmen

2019 BABA 'Bu Alem Bi Alem'
2018 Antep Fıstığı
2017 Aşka Racon Sökmez
2011 Hop Dedik: Deli Dumrul
2009 Deli Dumrul Kurtlar Kuşlar Aleminde
1990 Düşler Artık Yetmiyor
1989 Sessiz Fırtına
1988 Kurt Payı
1988 Bir Irmağa Yolculuk
1987 Evlerden Biri
1987 Bir Çember Kırılırken
1986 Kıskaç

Televizyon

2014 Rüzgarlı Sokak
2012 Deniz Yıldızı
2008 Sevgili Düşmanım
2007 Güzel Günler
2006 Pardon Yani (TV Filmi)
2005 Üç Kadın
2005 Sevda Tepesi
2005 Saf Asaf (TV Filmi)
2005 Memleket Hikayeleri - Bir Sepet Elma (TV Filmi)
2005 Emret Komutanım
2003 Yaşamın Kıyısında (TV Filmi)
2002 Öyle Bir Sevda ki (TV Filmi)
2001 Tek Celse
2001 Mert Ali 2 (TV Filmi)
2001 Benimle Evlenir Misin
2000 Süt Kardeşler
2000 Mert Ali 1 (TV Filmi)
2000 En Güzel Güzel (TV Filmi)
1998 Baba Bana Reyting Al
1998 Ateş Dansı
1997 Şaban ile Şirin
1997 Yeni Bir Yıldız (TV Filmi)
1997 Yangın Ayşe
1997 Hiç Bana Sordun mu?
1997 Acı Günler
1995 Evdekiler
1994 Kaygısızlar
1992 Mahallenin Muhtarları
1991 Ana
1988 Şüpheli Şemsettin

Senaryo

2017 Aşka Racon Sökmez
2009 Deli Dumrul Kurtlar Kuşlar Aleminde
1990 Düşler Artık Yetmiyor
1987 Evlerden Biri
1986 Kıskaç

Televizyon

2003 Yaşamın Kıyısında (TV Filmi)
1993 Şaban Askerde

Yapımcı

1988 Bir Irmağa Yolculuk
1986 Kıskaç

Televizyon

2000 Öyle Bir Sevda ki (TV Filmi)

Oyuncu

2011 Hop Dedik: Deli Dumrul
2009 Deli Dumrul Kurtlar Kuşlar Aleminde

Görev Aldığı Yapımlar

Oğuz Yalçın Fotoğrafları

Oğuz Yalçın Haberleri