Okan Yalabık

Okan Yalabık

Okan Yalabık
Oyuncu, Seslendirme

Doğum Tarihi: 13.12.1978

Doğum Yeri: İstanbul, Türkiye

Türk tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu.

Balıkesirli bir ailenin ikinci çocuğu olarak, 1978 yılında İstanbul'da doğdu. İlköğretimi Maçka İlköğretim Okulu'nda okuyan Yalabık, oyunculuğa da bu dönemlerde ilgi duymaya başladı. Kendi anlatımıyla ortaokula başlayacağı sene ağabeyi Ozan, Ferhan Şensoy'un Ferhangi Şeyler oyununun kasetini eve getirmiş. Tek kişilik bu oyunu defalarca dinleyip ezberledikten sonra oyuncu olmaya karar vermiş. Liseyi Şişli Terakki Lisesi ve Sakıp Sabancı Anadolu Lisesi′nde bitiren oyuncu, 1993 yılında Cengiz Deveci'yi lisede çalıştırıcılığa davet ettirerek Sakıp Sabancı Anadolu Lisesi Tiyatro Topluluğu'nun kurulmasına önayak olmuştur. 

Birçok amatör grupta çeşitli görevler üstlenen oyuncu, 1997 yılında İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümünü kazandı. İlk tiyatro deneyimini 1998 yılında Kenter Tiyatrosunda oynadığı Martı oyunu ile yaşadı. Daha sonra aynı sahnede Nükte, Sırça Kümes, İnishmorelu Yüzbaşı oyunlarında rol aldı. 2006 yılında Orhan Hakalmaz'ın seslendirdiği Şu Kışlanın Kapısına isimli türküye çekilen klipte, 2007'de Sezin Akbaşoğulları ile birlikte Bosch reklamında oynadı. Bir diğer taraftan da Gülüm, Kolay Para adlı sinema filmlerinde ve Yılan Hikayesi, Serseri, Hatırla Sevgili adlı tv dizilerinde rol aldı. 2010 yılında Yavuz Turgul'un yönettiği Av Mevsimi filminde Hasan karakterini canlandıran oyuncu, bu rolle 4. Yeşilçam Ödülleri töreninde En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu ödülünü kazandı. Aynı sene Kadir Has Üniversitesi Film ve Drama Yüksek Lisans Programı’nda eğitim gördü. Çeşitli reklam ve animasyon filmi seslendirmeleri yapan Okan Yalabık, Uncharted 3: Drake's Deception oyununun Türkçe dil seçeneğinde ana karakter Nathan Drake'i seslendirmiştir.

2011 yılında yayınlanmaya başlayan Muhteşem Yüzyıl adlı tarîhi dizide Pargalı İbrahim Paşa rolüne can verdi. Dizide rol gereği boğulmak suretiyle öldürüldü ve 82. bölümde diziden ayrıldı. Ancak dizide sonraki bölümlerde senaryo anlatıcısı (dış ses) olarak bulundu.

2015'te Atv'de yayınlanan, konusu 1970'li yıllarda geçen, Mehmet Ada Öztekin'in yönettiği Analar ve Anneler dizisinde Sinem Kobal, Hazar Ergüçlü ve Binnur Kaya ile birlikte oynadı. Lakin, dizi düşük reyting nedeniyle 9. bölümde final yaparak ekranlara erken veda etti.

Yalabık, 2016 yılında Bülent Üstün'ün aynı isimli çizgi romanından uyarlanan Kötü Kedi Şerafettin isimli animasyon filminde Adnan ve Çizer, Kung Fu Panda 3'de ise ana kahraman Po'yu seslendirdi. Aynı yıl Balkan Savaşı'nın geride bıraktığı etkileri beyazperdeye taşıyan, Ozan Açıktan'ın yönettiği Annemin Yarası filminde Mirsad karakterine hayat verdi.

Tiyatroda ise son olarak 39 Basamak oyunu ile sahneye çıktı.

Filmografisi

2016 Tereddüt
2016 Annemin Yarası
2010 Av Mevsimi
2010 Peşpeşe
2009 Güz Sancısı
2007 Mavi Gözlü Dev
2006 İlk Aşk
2005 Sen Ne Dilersen
2004 Büyü
2003 Başyapıt
2003 Sen Kapat Ben Ararım (Kısa Film)
2002 Kolay Para
2002 Gülüm
2002 Sır Çocukları

Televizyon dizileri

2017 Vatanım Sensin
2016 Seddülbahir 32 Saat
2015 Analar ve Anneler
2011 Muhteşem Yüzyıl
2009 Bu Kalp Seni Unutur mu?
2007 Avrupa Yakası
2006 Hatırla Sevgili
2006 Kabuslar Evi
2005 Çapkın
2005 Sensiz Olmuyor
2003 Serseri
2003 Çaylak
2002 Yıldızların Altında
2002 Zeybek Ateşi
2002 İki Arada
2001 Aşkım Aşkım
2001 Çifte Bela
1999 Yılan Hikayesi
1998 Ğ TV
1994 Kaygısızlar

İnternet Dizisi

2017 Masum

Tiyatro

2016 Kozalar - Pangar Tiyatrosu (Ses tasarımcısı)
2014 Kral (Soytarım) Lear - Pangar/Altıdan Sonra Tiyatrosu
2009 Bayrak - Krek Tiyatrosu
2008 39 Basamak - Kent Oyuncuları/Müşterek
2005 Kumarbazın Seçimi - Kent Oyuncuları
2003 İnishmorelu Yüzbaşı - Kent Oyuncuları
2001 İhtiras Tramvayı - Kent Oyuncuları
1999 Nükte - Kent Oyuncuları
1998 Martı - Kent Oyuncuları

Seslendirmeleri

2016 Anadolu Masalları, Belgesel (Anlatıcı)
2016 Kung Fu Panda 3
2016 Kötü Kedi Şerafettin
2016 Uncharted 4: A Thief's End (Video oyunu)
2011 Kung Fu Panda 2
2011 Uncharted 3: Drake's Deception (Video oyunu)
2009 Cüceler Devlere Karşı: Gizli Oda
2008 Kung Fu Panda
2007 Don Kişot

Ödülleri

2003 i-Can Ödülleri - En İyi İkinci Kısa Film, Sen Kapat Ben Ararım
2008 Sadri Alışık Ödülleri - Tiyatro En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu, 39 Basamak
2009 Tiyatro Eleştirmenleri Birliği Ödülleri - Genç Yetenek, Tüm sezon oyunları
2011 4. Yeşilçam Ödülleri - En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu, Av Mevsimi
2011 6. Vefa Lisesi Kemal Sunal Kültür ve Sanat Ödülleri - En İyi Erkek Sinema Oyuncusu
2011 Antalya Televizyon Ödülleri - En İyi Dizi Erkek Oyuncu, Muhteşem Yüzyıl
2011 Elle Stil Ödülleri - Yılın Erkek Oyuncusu
2011 2. Ayaklı Gazete Ödülleri - En İyi Drama Yardımcı Erkek Oyuncu
2015 13. YTÜ Yılın Yıldızları Ödülleri - En Beğenilen Erkek Tiyatro Oyuncusu, Kral Lear

Görev Aldığı Yapımlar

Okan Yalabık Fotoğrafları

Okan Yalabık İle İlgili Haberler