Oktay Kaynarca

Oktay Kaynarca

Oktay Kaynarca
Oyuncu

Doğum Tarihi: 27.01.1965

Doğum Yeri: Malatya, Türkiye

Türk oyuncu. 

İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Anasanat Dalı Yüksek Lisans Bölümü mezunudur. Ayrıca oyuncunun memleketi Hekimhan'da Oktay Kaynarca isminde bir de cadde vardır.

Oktay Kaynarca, 27 Ocak 1965 Malatya doğumludur. Çocukluğunun bir dönemi Berlin'de geçti. Konservatuvara girmeden önce Ege Tiyatrosu'nda Turgut Özakman'ın 'Duvarların Ötesi'nde adlı oyununda oynadı. Ardından birkaç çocuk oyununda yer aldı. Konservatuvar zamanında TRT için 'Gençler Dizisi'nde oynadı. İlk profesyonel oyunculuğunu Ali Atik, Ayşegül Atik'le bir çocuk oyununda yaptı ve ilk parasını kazandı. İlk oyunu bir müzikal idi. Konservatuvardan mezun olduğu 1991 yılında Tiyatro Stüdyosu'nda 'Kan Kardeşleri' (Blood BrOthers) adlı müzikalde Zuhal Olcay, Haluk Bilginer, Celal Perk, Jülide Kural, Derya Alabora ve Ahmet Levendoğlu ile beraber oynadı. Sonra yine aynı tiyatroda 1993-1994 sezonunda 'Derin Bir Soluk Al' oyununu oynadı ve tiyatro hayatını noktaladı. Bu oyunla Avni Dilligil 'En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Ödülü'nü aldı. 2003 yılında başlayan Kurtlar Vadisi dizisinde canlandırdığı Süleyman Çakır rolüyle ünlendi. 2008 yılında yayına giren Adanalı dizisinde 'Adanalı Yavuz' rolünü, 2011 yılında yayına giren Nuri dizisinde Nuri karakterini oynamıştır. Ayrıca 2015 yılında Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz dizisine başlamıştır.

Filmografisi
2018 Bal Kaymak
2012 Çanakkale Çocukları
2007 Beynelmilel
2007 Sıfır Dediğimde
2007 Sis ve Gece
2004 Simbiyotik
2004 Kalbin zamanı
2002 Abdülhamit Düşerken
2001 Deli Yürek: Bumerang Cehennemi
1999 Can Dostum
1995 Bir Kadının Anatomisi
1994 Yengeç Sepeti
1991 Suyun Öte Yanı
1990 Aşk Filmlerinin Unutulmaz Yönetmeni

Televizyon

2021 Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz
2015 Kurtlar Vadisi
2014 Kardeş Payı
2014 Nizama Adanmış Ruhlar
2013 İnadına Yaşamak
2012 Ustura Kemal
2011 Nuri
2012 Sakarya Fırat
2010 Yahşi Cazibe
2009 Bahar Dalları
2008 Alia (TV Filmi)
2008 Kardelen
2008 Hoşçakal Güzin (TV Filmi)
2008 Kırmızı Işık
2008 Sen Harikasın
2008 Adanalı
2007 Geniş Zamanlar
2007 Kuzey Rüzgarı
2006 İlk Aşkım
2004 Aşkımızda Ölüm Var
2004 Adı Aşk Olsun
2003 Esir Şehrin İnsanları
2002 Bayanlar Baylar
2002 Lahmacun ve Pizza
2001 Yeditepe İstanbul
2001 Tek Celse
2000 Yarın Geç Olmayacak (TV Filmi)
1999 Köstebek
1999 The Sopranos (Seslendirme)
1993 Şans Blokları
1989 Gençler

Yapımcı

2008 Alia (TV Filmi)
2004 Adı Aşk Olsun
2000 Yarın Geç Olmayacak (TV Filmi)
1999 Köstebek

Görev Aldığı Yapımlar

Oktay Kaynarca Fotoğrafları

Oktay Kaynarca Haberleri