Oliver Cooper

Oliver Cooper

Oliver Cooper
Oyuncu

Doğum Tarihi: 2.12.1988

Doğum Yeri: Toledo, Ohio, ABD

ABD'li oyuncu, film yapımcısı ve senarist.

İlk yılları

Amerika Birleşik Devletleri'nin Ohio eyaletindeki Toledo şehrinde, Wendy ile Mike çiftinin bir erkek ve bir kız çocuğunun ardından ikinci oğlu olarak doğan Cooper, Sylvania Northview Lisesi'nden mezun olduktan sonra Arizona Eyalet Üniversitesi'ne girdi. Buradaki bir yıllık eğitiminin ardından, oyunculuk kariyerini sürdürmek amacıyla okuldan ayrıldı.

Kariyeri

Çeşitli kısa filmlerde yer aldıktan sonra 2012'de Project X adlı filmin başrol oyuncuları arasında yer aldı. Filmdeki performansıyla 2012 MTV Film Ödülleri'nde En İyi Komedi Performansı ve En İyi Kötü Karakter dallarında aday gösterilse de iki ödülün de sahibi olamadı. Filmin yapımcısı Todd Phillips'in yönettiği 2013 filmi Felekten Bir Gece-3 filminde (The Hangover Part III) küçük bir rol aldıktan sonra aynı yıl Four Dogs adlı filmin başrol oyuncusu olmasının yanı sıra yapımcılığını ve senaristliğini yaptı. 2013 yılını Büyük Kumar (Runner, Runner) adlı filmde yer alarak tamamladı. 2014 yılında Californication adlı dizide canlandırdığı Levon karakteriyle ilk uzun süreli dizi oyunculuğu deneyimini yaşadı.

Filmografi

2016 Office Christmas Party
2015 Mojave
2014 Burying the Ex
2013 The Hangover Part III
2013 Runner Runner
2013 Four Dogs
2012 Marriage Drama with Virginia Madsen (Kısa Film)
2012 Project X
2011 Rick White (Kısa Film)
2010 Weekend Dad (Kısa Film)

Televizyon

2014 Californication
2014 Red Oaks

Görev Aldığı Yapımlar

Oliver Cooper Fotoğrafları

Portreler