Omar Sharif

Omar Sharif

Omar Sharif
Oyuncu

Doğum Tarihi: 10.4.1932

Doğum Yeri: Mısır

Ömer Şerif (Arapça: عمر الشريف‎ Omar Sharif, d. 10 Nisan, 1932) Altın Küre ödülü kazanmış Mısırlı ünlü sinema oyuncusu.

Ömer Şerif 10 Nisan, 1932 tarihinde İskenderiye'de Michel Demitri Chalhoub ismiyle doğdu. Sinemaya 1953 yılında 'Sira` Fi al-Wadi' adlı Mısır filmi ile başladı. Ardından Arabistanlı Lawrence ve Doktor Jivago gibi büyük Hollywood yapımlarında rol aldı. Yaklaşık 100 filmde oynadı.
Ömer Şerif, 1961 yılında henüz Mısır'dayken çevirdiği bir filmde
Filmografi

  Hassan & Marcus... (2008)
  MÖ 10,000 (2008)
  Hanan W Haneen (TV dizisi - Mısır) (2007)
  The Ten Commandments (TV dizisi) (2007)...Jethro rolünde
  One Night with the King (2006)
  St. Peter (2005)
  Fuoco su di me (2005)
  Shaka Zulu: The Last Great Warrior (2005)
  Hidalgo (2004)
  İbrahim Bey ve Kuran'ın Çiçekleri (Monsieur Ibrahim et les Fleurs du Coran) (2003)
  The Parole Officer (2001)
  The 13th Warrior (1999)
  The Mysteries of Egypt (1998)
  Heaven Before I Die (1997)
  Gulliver's Travels (1996)
  Catherine the Great (1995)
  Lie Down With Lions (1994)
  Dehk we le'b we gad we hob (Laughter, Games, Seriousness and Love) (1993)
  Beyond Justice (1992)
  Grand Larceny (1992)
  Mayrig (1992)
  Memories of Midnight (1991)
  Mowaten masri (War in the Land of Egypt) (1991)
  The Opium Connection (1990)
  Ashanti: Land of No Mercy (1989)
  The Possessed (1988)
  Peter the Great (1986)
  Harem (1986), as Sultan Hassan
  Top Secret! (1984)
  The Pink Panther Strikes Again (1982)
  Green Ice (1981)
  Oh Heavenly Dog (1980)
  The Baltimore Bullet (1980)
  Pleasure Palace (1980)
  Bloodline (1979)
  S-H-E (1979)
  Crime and Passion (1975)
  Funny Lady (1975)
  Juggernaut (1974)
  The Tamarind Seed (1974)
  The Mysterious Island (L'Ile Mysterieuse) (TV dizisi) (1973)
  The Horsemen (1971)
  The Last Valley (1971)
  The Burglars (1971)
  Che! (1969)
  The Appointment (1969)
  Mackenna's Gold (1969)
  Funny Girl (1968)
  Mayerling (1968)
  The Night of the Generals (Generallerin Gecesi) (1967)
  Doktor Jivago (Doctor Zhivago) (1965)
  The Yellow Rolls-Royce (1965)
  Genghis Khan (1965)
  Behold a Pale Horse (1964)
  The Fall of the Roman Empire (Roma İmparatorluğu'nun Çöküşü) (1964)
  Lawrence of Arabia (1962)
  Nahr el hub (The River of Love) (1961)
  Bidaya wa nihaya (1960)
  Hobi al-wahid (My Only Love) (1960)
  Esha'a hob (Rumor of Love) (1960)
  Nahr al-Hob (The river of love) 1960
  Fadiha fil-zamalek (Scandal in Zamalek) (1959)
  Sayedat el kasr (Lady of the Castle) (1959)
  La anam (I do not sleep) (1958)
  Ard al-Salam (1957)
  Ayyamna al-Holwa (Our Best Days) (1955)
  Sira` Fi al-Wadi (The Blazing Sun or Struggle in the Valley or Fight in the Valley) (1953)

Görev Aldığı Yapımlar

Omar Sharif Fotoğrafları