Ömer Uğur

Ömer Uğur

Ömer Uğur
Senarist, Yönetmen

Doğum Tarihi: 1.1.1954

Doğum Yeri: Tokat, Türkiye

Türk oyuncu, senarist ve yönetmen.

Öğretmen Okulu'ndan mezun olduktan sonra Türkiye'nin çeşitli köylerinde öğretmenlik yaptı. Bu yıllarda kısa öyküler yazmaya devam etti. Sinemaya olan ilgisinden dolayı İzmir Güzel Sanatlar Fakültesi, Sinema - TV Bölümü'nü de bitirdi. Zeki Alasya, Sinan Çetin, Ertem Eğilmez, Atıf Yılmaz gibi usta yönetmenlerin yanında asistanlık yaptı. 

İlk kez 1982 yılında Dost Eller dizisinde oyunculuk yaptı. Öykü yazma deneyimini senaristlikte değerlendirdi ve 1985 yılı yapımı 14 Numara filminin senaristliğini üstlendi. Senaristliğini yaptığı 1986 yılı yapımı Son Urfalı filmini yöneterek ilk kez kamera arkasında yerini aldı. Yeşilçam'ın kriz yaşadığı yıllarda televizyon ağırlıklı çalıştı. Belgesel çekimleri de yapan sanatçı, senaristliğini ve yönetmenliğini üstlendiği 2000 yılı yapımı Hemşo ve 2006 yılı yapımı Eve Dönüş filmleriyle adını duyurdu.

Filmografi

2018 Kız Meselesi
2018 Aşk Bu mu?
2016 Geniş Aile 2: Her türlü
2015 Geniş Aile Yapıştır
2014 Guruldayan Kalpler
2006 Eve Dönüş
2000 Hemşo
1989 Ekran Aşıkları
1989 Bekleyiş
1988 Biri Beni Gözlüyor
1988 Bir Eski Yangın
1988 Arka Evin İnsanları / Allah Düşürmesin
1987 Zamansızlar
1986 Son Urfalı

Televizyon

2017 Aslan Ailem
2015 Kalbim Ege'de Kaldı
2014 Boynu Bükükler
2013 Herşey Yolunda Merkez
2013 Bir Yastıkta
2012 İbret-i Ailem
2011 Geniş Aile
2008 Cesaretin Var mı Aşka
2007 Zeliha'nın Gözleri
2007 Düş Yakamdan
2005 Emret Komutanım
2004 Şeytan Sofrası
2002 Yarım Elma
2002 Reyting Hamdi
2001 Nisan Yağmuru
1997 Yasemin
1997 Kalbimi Kıra Kıra
2001 Çılgın Bediş
1996 Yüzleşme (TV Filmi)
1996 Bana Sevgiyi Anlat (TV Filmi)
1993 Çok Özel İlişkiler (TV Filmi)
1992 Bizim Eller

Senaryo

2009 Eve Dönüş
2000 Hemşo
1994 Kızımı Arıyorum
1990 Ziyaretçi
1989 Ekran Aşıkları
1989 Bekleyiş
1988 Biri Beni Gözlüyor
1988 Bir Eski Yangın
1988 Arka Evin İnsanları / Allah Düşürmesin
1987 Zamansızlar
1986 Ölüm Bizi Bulunca
1986 Son Urfalı
1985 14 Numara

Televizyon

1993 Çok Özel İlişkiler (TV Filmi)

Oyuncu

2014 Guruldayan Kalpler
2000 Hemşo
1983 Zulüm

Televizyon

1982 Dost Eller

Görev Aldığı Yapımlar

Ömer Uğur Fotoğrafları

Ömer Uğur Haberleri