Önder Açıkbaş

Önder Açıkbaş

Önder Açıkbaş
Oyuncu, Senarist, Yapımcı, Yönetmen

Doğum Tarihi: 2.10.1978

Doğum Yeri: Almanya

Türk oyuncu, tiyatro eğitmeni, yönetmen.

Akademi İstanbul Tiyatro Bölümü'nden mezun olan Önder Açıkbaş, sanat hayatına 1998 yılında başladı. Bir Demet Tiyatro ile başladığı tiyatro hayatı, BKM ve BKM Mutfak'ın sinema projelerine taşınmış ve birçok sinema ve televizyon dizisinde yer almıştır. 2009 yılında NTV'de yayınlanan “Güzel Haberler” programını Müjde Ar ile birlikte sunarak televizyon programcılığı yapmaya başladı. 

2011 yılında “Önder Harikalar Diyarında” adlı bir talk show programı da yapmaya başlayan Açıkbaş, bu programın ardından bir süre Okan Bayülgen'in yaptığı televizyon programlarında yer aldı. Yine 2011 yılında şarkıcı Betül Demir'in 'Ya Ya' ve 'Mıknatıs' isimli şarkılarında klip yönetmeni olarak yer aldı. 2012 yılında FOX TV'de yayınlanan ve senaryosunu Gani Müjde'nin yazdığı Harem dizisinde yer alan oyuncu, TV8 kanalında da ÖTV isminde bir program yapmıştır.

Filmografi

2019 Mazlum Kuzey & Kuddusi 2: La! Kasada Para Var!
2017 Kaç Kaçabilirsen
2014 Mazlum Kuzey
2012 Sus (Kısa Film)
2010 Şov Bizinıs
2010 Harbi Define
2009 Türkler Çıldırmış Olmalı - Afrika
2008 Hayat Var
2008 Destere
2007 Recep İvedik
2005 Organize İşler
2004 Kalbin Zamanı

Televizyon

2014 Sil Baştan
2012 ÖTV (TV Programı)
2012 Harem
2012 Leyla ile Mecnun
2009 Alayına İsyan
2007 Çatı Katı
2005 Affet Beni
2004 Gizli Dünyalar
2004 Büyük Buluşma
2004 Anlatsam Roman Olur
2003 Parmak İzi
2003 Gelin
2003 Bir İstanbul Masalı
2002 Yarım Elma
2002 Sırlar Dünyası / Sır Kapısı
2001 Tatlı Hayat
1999 İkinci Bahar

Yönetmen

2019 Mazlum Kuzey & Kuddusi 2: La! Kasada Para Var!

Senaryo

2019 Mazlum Kuzey & Kuddusi 2: La! Kasada Para Var!
2014 Mazlum Kuzey

Yapımcı

2019 Mazlum Kuzey & Kuddusi 2: La! Kasada Para Var!

Görev Aldığı Yapımlar

Önder Açıkbaş Fotoğrafları

Önder Açıkbaş Haberleri