Onur Bilgetay

Onur Bilgetay

Onur Bilgetay
Yönetmen

Doğum Tarihi: 4.8.1985

Doğum Yeri: İzmir, Türkiye

Türk senarist ve yönetmen.

Ortaokul ve liseyi İzmir Özel Türk Koleji'nde bitirdikten sonra Ege Üniversitesi radyo, sinema-tv bölümünü kazandı. Öğrenim hayatı boyunca senaryolarını kendi yazdığı dört kısa film ve iki reklam filmi yönetti ve yurtiçindeki festivallerden çeşitli ödüller kazandı.

Organize İşler 2: Sazan Sarmalı, Acı Tatlı Ekşi, Deliha, Silsile ve Skyfall isimli filmlerde yardımcı yönetmenlik görevinde bulunan Bilgetay, 2019 yapımı Aykut Enişte filmiyle ilk kez yönetmen koltuğuna oturmuştur.

Filmografi

Yönetmen

2019 Aykut Enişte
2008 Sinemayı Nasıl Sevdim (Kısa Film)
2007 Bir Nuri Bilge Ceylan Karesi Çekmek (Kısa Film)
2007 Kadına Şiddete Hayır (Kısa Film)
2007 Uyuşturucuya Hayır (Kamu Spotu)
2007 Yumurta (Kısa Film)
2007 Son 5 (Kısa Film)
2006 Bir Gün Daha (Kısa Film)

Senaryo

2019 Aykut Enişte
2008 Sinemayı Nasıl Sevdim (Kısa Film)
2007 Bir Nuri Bilge Ceylan Karesi Çekmek (Kısa Film)
2007 Kadına Şiddete Hayır (Kısa Film)
2007 Uyuşturucuya Hayır (Kamu Spotu)
2007 Yumurta (Kısa Film)
2007 Son 5 (Kısa Film)
2006 Bir Gün Daha (Kısa Film)

Oyuncu

2007 Bir Nuri Bilge Ceylan Karesi Çekmek (Kısa Film)

Görev Aldığı Yapımlar

Onur Bilgetay Fotoğrafları

Onur Bilgetay Haberleri

Portreler