Onur Tan

Onur Tan

Onur Tan
Senarist, Yönetmen

Doğum Tarihi: 1.1.1972

Doğum Yeri: Aydın, Türkiye

Türk senarist ve yönetmen.

Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi Sinema-TV bölümü mezunudur. Kendisi gibi yönetmen olan Zeynep Güney Tan ile evlidir.

Birçok dizi ve sinema filminin kurgu ekibinde yer alan Onur Tan, yönetmenlik kariyerine 2004'teki İyi Saatte Olsunlar adlı diziyle başladı. Yönetmenliğini üstlendiği Ezo Gelin (2006-2007), Sağır Oda (2005), Kurtlar Vadisi Pusu (2007-2013) ve Dila Hanım (2012-2013) gibi dizilerle tanınmıştır.

Onur Tan, 2015 yılından bu yana Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz dizisinin yönetmenlik koltuğunda oturmaktadır.

Filmografi

2019 Aman Reis Duymasın
2018 Bal Kaymak
2008 Kadri'nin Götürdüğü Yere Git

Televizyon

2017 Eşkiya Dünyaya Hükümdar Olmaz
2014 Kod Adı Reaksiyon
2013 Dila Hanım
2013 Kurtlar Vadisi Pusu
2011 Karakol - Herkes Adalet İster
2010 Güneydoğudan Öyküler: Önce Vatan
2009 Cam Kırıkları
2009 Ayrılık
2008 Düğün Şarkıcısı
2008 Derdest
2007 Ezo Gelin
2007 Oyun Bitti
2006 Sağır Oda
2005 Alanya Almanya
2004 İyi Saatte Olsunlar

Senaryo

2018 Bal Kaymak

Televizyon

2007 Ezo Gelin

Oyuncu

2013 Kurtlar Vadisi Pusu

Görev Aldığı Yapımlar

Onur Tan Fotoğrafları

Onur Tan Haberleri