Orhan Aydın II

Orhan Aydın II

Orhan Aydın II
Oyuncu

Doğum Tarihi: 27.9.1947

Doğum Yeri: Ankara, Türkiye

Türk oyuncu ve yazar.

Oyunculuğa ortaokulda okurken ilgi duymuş ve bazı oyunlarda yer almıştır. Günümüze kadar 100'e yakın tiyatro oyununda sahneye çıkmış ayrıca birçok dizi ve sinema filminde de rol almıştır. Kurşun Adres Sormaz (1992), Cazibe Hanım'ın Gündüz Düşleri (1992), Hoşçakal Yarın (1998), Devrimden Sonra (2011) filmleri ve İkinci Bahar (1998), Adanalı (2008-2010) dizilerindeki rolleriyle tanınmış ve sevilmiştir.

Filmografi

2018 Kaos
2018 Ev Kira Semt Bizim
2016 Trendeki Yolcu
2016 Mezarcı
2014 Yola Çıkmak
2013 Peri Masalı
2012 Barınak
2011 Devrimden Sonra
2010 10 Saatte Büyümek (Kısa Film)
1998 Hoşçakal Yarın
1992 Cazibe Hanımın Gündüz Düşleri
1991 Ankara Yollarında
1986 Öldüren Dakikalar/Deniz
1986 Muhteşem İkili
1986 Hesap Günü
1985 Muhteşem

Televizyon

2016 Kertenkele Yeniden Doğuş
2013 Fatih
2012 Ustura Kemal
2012 Nasıl Geçti Habersiz
2011 Karakol - Herkes Adalet İster
2010 Yerden Yüksek
2010 Nakş-ı Dil Sultan
2010 Adanalı
2005 Satıcı (TV Filmi)
2005 Emret Komutanım
2005 Anadolu Efsaneleri - Sarı Kız Tepesi (TV Filmi)
2005 Anadolu Efsaneleri - Dikilitaş Efsanesi (TV Filmi)
2005 Anadolu Efsaneleri - Bostancı Baba (TV Filmi)
2004 Göl Efsanesi (TV Filmi)
2004 Anadolu Efsaneleri - Kıyan Tepesi (TV Filmi)
2003 Fişgittin Bey (TV Filmi)
2001 Tatlı Hayat
1999 Küçük Besleme
1998 İkinci Bahar
1996 Kurtuluş
1993 Hastane
1993 Gerçek Kesit
1991 Deniz Gurbetçileri
1991 Ana
1987 Yaprak Dökümü

Görev Aldığı Yapımlar

Orhan Aydın II Fotoğrafları