Osman Alyanak

Osman Alyanak

Osman Alyanak
Oyuncu, Seslendirme

Doğum Tarihi: 1.1.1916

Ölüm Tarihi: 1.1.1991

Doğum Yeri: İstanbul, Türkiye


Galatasaray Spor Kulübü'nde bir süre futbol oyunculuğu yapan Osman Alyanak, sanat yaşamına operetlerde oyunculuk yaparak başladı. Bazı tiyatro topluluklarında kısa süreli oyunlarının ardından, 1950 yılından itibaren kamera karşısına geçerek çeşitli sinema ve dizi filmlerde, babacan tipte yardımcı rollerde oynadı. 150'yi aşkın yapımda yer alan sanatçı, aynı zamanda seslendirme çalışmaları yapmaktaydı. Bir dönem oynadığı reklam filmi nedeniyle 'Oralet Osman' olarak tanınmasının yanı sıra, Yeşilçam'da 'Tayyare Osman' olarak bilinmekteydi. Kabri Zincirlikuyu mezarlığında bulunmaktadır.

Filmografisi

  • Sözde Kızlar, 1990
  • Bir Küçük Bulut, 1990
  • Gece Yolculuğu, 1987
  • Anayurt Oteli, 1987
  • Perihan Abla, 1986
  • Suçlu Gençlik, 1985
  • Acımak, 1985
  • Bir Yudum Sevgi, 1984
  • Bırakın Yaşasınlar, 198
  • Uç Güzel Güvercinim, 1984
  • Çöl Cenneti, 1983
  • Küçük Ağa,  1983
  • Kan Bağı,  1981
  • Zübük, 1980
  • Diyet, 1974
  • Zavallılar, 1973
  • Umut, 1970

Ödülleri
  • 4.Adana Altın Koza Film Şenliği, En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu, Irmak, 1972

Görev Aldığı Yapımlar

Osman Alyanak Fotoğrafları

Osman Alyanak Haberleri

Portreler


Vizyondakiler