Osman Cavcı

Osman Cavcı

Osman Cavcı
Oyuncu

Doğum Tarihi: 1.1.1962

Doğum Yeri: İstanbul, Türkiye

Türk oyuncu ve senarist.

Hayatı

1962 yılında İstanbul'da dünyaya gelen Cavcı, tiyatro sanatçısı İsmail Cavcı'nın oğludur. Baba mesleği olan tiyatroya olan aşkı 1972'de bir turnede (İzmir Turnesi) başlamıştır. Daha sonraları Ertem Eğilmez ile tanışmasının ardından 1981 yılında sinemaya adım atmıştır. İlk sinema filmi Ertem Eğilmez'in yönettiği Hababam Sınıfı Güle Güle'dir.

İlk sinema filminden sonra Türk filmlerinde rol almaya devam etmiş, Muhsin Bey filmi ile genç yaşta kariyerinin zirvesini yakalamıştır. Muhsin Bey'de organizatör Muhsin Kanadıkırık'ın genç yardımcısını kendi adıyla oynamıştır. Filmdeki bu rolüyle geniş kitlelerce tanınmıştır. Bununla beraber TRT yapımı dizilerde de rol almaya başlamıştır.

Senaryo

2004 Falımda Bir Kız Var
1999 Renkli - Türkçe (Aynı Zamanda Yapımcı)
1997 Artist Seyfettin (TV Filmi)
1995 Zampara Seyfettin (TV Filmi)

Filmografi

2017 11 (Onbir)
2016 Kızkaçıran
2014 Polis Akademisi Alaturka
2013 Artiz Kahvesi (Video Filmi)
2008 Nekrüt
2006 Karagöz ve Hacivat
2004 Falımda Bir Kız Var
1999 Renkli - Türkçe
1997 Yanlış Masal (Video)
1996 Şarlatan
1996 Hoşçakal İstanbul
1995 Polis Dosyası
1993 Üçüzler
1993 Öp Babanın Elini
1993 Bul Karayı Al Parayı
1990 Çılgın Berber
1990 Zavallı
1990 Yalnızlar
1990 Kurye Kız (Video)
1990 Kiraz Çiçek Açıyor
1988 Dört Köşe Dünya
1988 Aşıksın
1987 Seyyar Kamil
1987 Muhsin Bey
1987 Biz Doğarken Gülmüşüz
1986 İki Milyarlık Bilet
1986 Yoksul
1986 Son Urfalı
1986 Merdoğlu Ömer Bey
1981 Hababam Sınıfı Güle Güle
1981 Bizim Sokak

Televizyon

2008 Kilink-Kayıp Altınlar (TV Filmi)
2005 Memleket Hikayeleri (Eminem) (TV Filmi)
2005 Bir Kurşun İkimize Yeter (TV Filmi)
2004 Türkü Filmi
2004 Hayatın İçinden
2002 Kül Kedisi (TV Filmi)
2000 Eyvah Kızım Büyüdü
1998 Sırılsıklam
1998 Eyvah Babam
1997 Yasemince
1997 Yangın Ayşe
1997 Kır Çiçekleri (TV Filmi)
1997 Artist Seyfettin (TV Filmi)
1995 Çiçek Taksi
1995 Zampara Seyfettin (TV Filmi)
1995 Ver Elini Kayınço (TV Filmi)
1994 Çılgın Yenge (TV Filmi)
1993 Nasreddin Hoca
1993 Deli Balta
1993 Bizim Takım
1993 Bizim Mahalle
1991 Vatandaş Ahmet Efendi
1990 Hanımın Çiftliği
1987 Mesela Muzaffer

Eser

Zampara Seyfettin

Görev Aldığı Yapımlar

Osman Cavcı Fotoğrafları

Osman Cavcı Haberleri