Osman Sonant

Osman Sonant

Osman Sonant
Oyuncu

Doğum Tarihi: 1.1.1979

Doğum Yeri: İstanbul, Türkiye

Türk oyuncu.

Leyla ile Mecnun dizisinde canlandırdığı Yavuz Hırsız rolü ile hafızalara kazınmıştır. Yılmaz Gruda'dan oyunculuk eğitimi almıştır. İlk kez 1997 yılında Bahçelievler Belediye Tiyatrosu'nda oyunculuğa başlamıştır. 1998 yılında Ferhan Şensoy'un yönetimindeki Ortaoyuncular Nöbetçi Tiyatro'da çalışmalarını devam ettirmiş ve 1999 yılında girdiği İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Sahne Sanatları bölümünde oyunculuk lisans eğitimini tamamlamıştır. Çeşitli tiyatro oyunlarında, televizyon dizilerinde ve sinema filmlerinde yer alan oyuncu, 2009 yılında, Yeşim Ustaoğlu'nun Altın İstiridye ödüllü Pandora'nın Kutusu adlı filmindeki Mehmet rolü ile 16. Altın Koza Film Festivali En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Ödülünü kazanmıştır. Leyla ile Mecnun dizisinde Yavuz karakterini canlandırmıştır. 2015 yılının Şubat ayında başlayan ve Onur Ünlü'nün yönetmenliğini yaptığı Beş Kardeş dizisindeki kardeşlerden dördüncüsü olan Orhan rolünü canlandırmıştır.

Filmografi

2018 Bir Aşk İki Hayat
2016 Yolsuzlar Çetesi
2015 Memleket
2015 Kırık Kalpler Bankası
2015 91.1
2014 İtirazım Var
2011 Yangın Var
2010 Ustalar, Alimler ve Sultanlar
2008 Pandora'nın Kutusu
2005 Kurtlar Vadisi Irak

Televizyon

2017 Ufak Tefek Cinayetler
2017 Görünen Adam
2017 Fi
2015 Son Takla (TV Filmi)
2015 Beş Kardeş
2013 Ben de Özledim
2012 Leyla ile Mecnun
2010 Türk Malı
2010 Behzat Ç. Bir Ankara Polisiyesi
2000 Yılan Hikayesi

Tiyatro

2006 Anna Karenina
2005 Gece Mevsimi
2003 Hamlet

Ödülleri

2012 23. Ankara Uluslararası Film Festivali - En İyi Erkek Oyuncu Ödülü, Yangın Var
2009 16. Altın Koza Film Festivali - En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Ödülü, Pandora'nın Kutusu

Görev Aldığı Yapımlar

Osman Sonant Fotoğrafları

Osman Sonant Haberleri