Osman Wöber

Osman Wöber

Osman Wöber
Oyuncu

Doğum Tarihi: 27.2.1960

Doğum Yeri: Ankara, Türkiye

Türk oyuncu ve yönetmen.

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi ve Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümünde eğitim gördü. Devlet Tiyatrosunda tiyatroya başladı. Öğrencilik döneminde Şan Tiyatrosu, Kenter Tiyatrosu ve Yeditepe Oyuncularının oyunlarında roller aldı.

1988-1993 yılları arasında Adana Devlet Tiyatrosu, 1995-1998 yılları arasında ise İstanbul Devlet Tiyatrosunda müdürlük ve sanat yönetmenliği yaptı. Goethe Enstitüsü bursuyla tiyatro çalışmalarında bulundu. 2001 yılında yeniden İstanbul Devlet Tiyatrosu'nun başına getirildi ve bu görevi 2009'a kadar sürdürdü. Devlet Tiyatrolarının sahnelediği ve Memet Baydur'un yazdığı oyun olan Kamyon'un yönetmenliğini yaptı. Sekizinci Saat, Cumhuriyet gibi filmlerde roller üstlendi.

Osman Wöber, oyuncu ve sunucu Müge Wöber'in eşidir.

Filmografi

2017 Öteki Taraf
2009 4 Çehar
2005 Organize İşler
1998 Cumhuriyet
1994 Sekizinci Saat

Televizyon

2017 Seni Kimler Aldı?
2016 Aile İşi
2013 Osmanlı Tokadı
2012 Hayat Devam Ediyor
2015 Kurtlar Vadisi Pusu
2005 Kurtlar Vadisi
1994 İnce İnce Yasemince
1987 Ateşten Günler
1985 Dokuzuncu Hariciye Koğuşu

Görev Aldığı Yapımlar

Osman Wöber Fotoğrafları

Osman Wöber Haberleri

Portreler