Öykü Çelik

Öykü Çelik

Öykü Çelik
Oyuncu

Doğum Tarihi: 13.7.1988

Doğum Yeri: İstanbul, Türkiye

Türk oyuncu.

Üniversite sınavında Bilkent Üniversitesi Tiyatro Bölümü'nü kazanmıştır. Eğitimine devam ederken geçirdiği trafik kazası nedeniyle okulu yarıda bırakmak zorunda kalmıştır. Ancak daha sonra yarıda bıraktığı tiyatro eğitimine bazı hocalardan özel dersler alarak dışarıdan devam etti.

Hiç düşünmemesine rağmen bir arkadaşının teşvikiyle oyunculuk yapmaya karar vermiştir ve 2006'da başrolünde Sinem Kobal'ın yer aldığı Selena dizisiyle ilk kez kamera karşısına geçmiştir.

Ardından Akasya Durağı, Gönülçelen, Poyraz Karayel, Yeşil Deniz, Hayat Sevince Güzel, Savaşçı, Şevkat Yerimdar gibi dizilerde ve Romantik Komedi 2: Bekarlığa Veda ile Kapan gibi filmlerde rol almıştır.

İş adamı Ahmet Murat Çakan'la 2014 yılında evlenmiş ancak evlilikleri sadece 15 ay sürmüştür.

Filmografi

2019 Ölü Yatırım
2019 Kapan
2014 Darbe
2013 İki Kafadar Chinese Connection
2013 Romantik Komedi 2: Bekarlığa Veda
2013 Bensiz
2012 Saba
2010 Mahpeyker Kösem Sultan
2009 Kanımdaki Barut

Televizyon

2018 Prangalı Yarim (TV Filmi)
2017 Şevkat Yerimdar
2017 Savaşçı
2016 Hayat Sevince Güzel
2015 Yeşil Deniz
2015 Poyraz Karayel
2014 Ağlatan Dans
2012 Bir Zamanlar Osmanlı Kıyam
2013 Benim İçin Üzülme
2011 Nuri
2011 Gümüş Lale Burası Osmanlı 1711 / Sır Kanunu
2010 Gönülçelen
2009 Kasaba
2008 Cin Geçidi (TV Filmi)
2008 Akasya Durağı
2006 Selena

Görev Aldığı Yapımlar

Öykü Çelik Fotoğrafları

Öykü Çelik Haberleri