Ozan Güven

Ozan Güven

Ozan Güven
Oyuncu, Seslendirme

Doğum Tarihi: 19.5.1975

Doğum Yeri: Nürnberg, Almanya

Türk televizyon, sinema ve tiyatro oyuncusu. Tam adı Ozan Muharrem Güven'dir.

Hayatı ve kariyeri

1975 yılında Almanya'da doğan Ozan Güven Mimar Sinan Üniversitesi Modern Dans Bölümü'nden mezun oldu. İzmir Belediye Konservatuvarı'nda oyunculuk dersleri aldı ve ardından Şahika Tekand Tiyatrosu'nda çalıştı. İkinci Bahar, Çiçeği Büyütmek, Koçum Benim, Aslı ile Kerem, Bir İstanbul Masalı, Canım Ailem, Koyu Kırmızı ve Muhteşem Yüzyıl gibi televizyon dizilerinde rol aldı. G.O.R.A, A.R.O.G, Yahşi Batı ve Pek Yakında filmlerinde yakın arkadaşı olan Cem Yılmaz'la oynadı.

2005 yılında, İkinci Bahar dizisi sırasında tanıştığı yönetmen Türkan Derya ile evlendi. Ali Aziz isminde 1 çocukları var. Çift 2010 yılında boşandı.

Filmografi

2017 Fi (İnternet Dizisi)
2017 Arif V 216
2015 Annemin Yarası (Aynı zamanda senarist)
2014 Pek Yakında
2010 Anneannem (Kısa Film)
2009 Yahşi Batı
2009 Ejder Kapanı
2009 Arthur: Maltazar'ın İntikamı (Seslendirme)
2008 Mavi Fil (Türkçe Seslendirme)
2008 A.R.O.G
2003 Yazı Tura
2003 G.O.R.A
2002 9 (Dokuz)
2000 Yıldız Tepe
2000 Balalayka

Televizyon

2017 İklim Meselesi
2013 Muhteşem Yüzyıl
2012 Koyu Kırmızı
2010 Güneydoğudan Öyküler Önce Vatan
2010 Arka Sokaklar
2008 Canım Ailem 
2006 Hırsız Polis
2003 Bir İstanbul Masalı
2002 Koçum Benim
2002 Havada Bulut
2002 Bana Abi De
2002 Aslı ile Kerem
2001 Dünya Varmış
1999 5 Maymun Çetesi
1998 İkinci Bahar
1998 Çiçeği Büyütmek

Ödülleri

2005 1.Beyaz İnci TV Ödülleri - Drama Dalında En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu, Bir İstanbul Masalı
2000 22. Siyad Türk Sineması Ödülleri - Umut Veren Genç Erkek Oyuncu, Balalayka

Görev Aldığı Yapımlar

Ozan Güven Fotoğrafları

Ozan Güven İle İlgili Haberler

Portreler


Vizyondakiler