Özge Özberk

Özge Özberk

Özge Özberk
Oyuncu

Doğum Tarihi: 13.8.1976

Doğum Yeri: İstanbul, Türkiye

Türk oyuncu.

Tam adı Nalan Özge Özberk'tir. Müjdat Gezen Sanat Merkezi Tiyatro Bölümü'nde bir süre okuduktan sonra 2000-2002 yılları arasında İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi Şiir Tiyatrosu Kulübü'nde yönetmenlik yaptı. Bizim Ev, Sır Dosyası ve Bizimkiler gibi televizyon yapımlarında oyunculuk yaptı, Yıldız Tepe adlı filmde başrol oynadı. Genç yaşında girdiği Beşiktaş Kültür Merkezi ekibi ile Otogargara müzikali ve Sen Hiç Ateşböceği Gördün mü? gibi birçok oyunda rol aldı. Daha sonra asıl yıldızının parladığı Cem Yılmaz'ın G.O.R.A filminde 'Ceku', Babam ve Oğlum filminde 'Birgül', Çağan Irmak'ın 1980'leri anlattığı Çemberimde Gül Oya dizisinde 'Genç Yurdanur', Kırık Kanatlar adlı dizide 'Nazlı', yönetmenliğini Biket İlhan ve senaristliğini Metin Belgin'in yaptığı Nâzım Hikmet'in hayatını anlatan Mavi Gözlü Dev adlı filminde Nazım'ın sevgilisi 'Münevver' rollerini canlandırdı. 

Geniş Zamanlar dizisinde 'Zehra' karakteriyle ekrana çıktı. Dizinin bitmesinin ardından Halide Edip Adıvar'ın aynı adlı romanı Sinekli Bakkal dizisinde 'Rabia' karakterini canlandırdı ama dizi beşinci bölümünde kanal yönetimi yüzünden yayından kaldırıldı. Çağan Irmak'ın senaryosunu yazdığı ve Irmak Çığ'ın yönetmeni olduğu Yol Arkadaşım adlı dizide 'Ayla' karakterini canlandırdı. 2011 sezonunun son aylarında başlayan Canım Babam adlı dizide Cansu karakterine can verdi. 

2011 Ekim ayında Show Tv'de başlayan Pis Yedili dizisinde başrol oynadı. Kardeşi Özgür Özberk ile Özgür Yapımlar adında bir yapım şirketi kurdu. Yapımcılığını kendisinin üstlendiği ve Özgür Özberk'in yönettiği 28 Eylül'de vizyona giren N'apcaz Şimdi adlı filmde rol aldı. TRT 1'de yayınlanan, başrollerini Fikret Kuşkan ve Onur Saylak ile paylaştığı Hayat Ağacı adlı diziden sonra Evlenmeden Olmaz adlı sinema filmi ile karşımıza çıkmıştır.

2007 yılının Temmuz ayında maden işletmecisi Hayim Sadioğlu ile evlendi. 2010 yılında çiftin Leo adını verdikleri bebeği dünyaya geldi. 2012 yılında eşinden boşanmıştır.

Filmografi

2018 Bizi Hatırla
2017 Arif V 216
2015 Evlenmeden Olmaz
2012 N'apcaz Şimdi? (Ayrıca Yapımcı)
2012 Miras Türkiye
2008 Hakimiyet (Kısa Film)
2008 A.R.O.G
2007 Mavi Gözlü Dev
2007 120
2005 Babam ve Oğlum
2003 G.O.R.A
1995 Otogargara

Televizyon

2018 Koca Koca Yalanlar
2017 Kalbimdeki Deniz
2014 Hayat Ağacı
2013 Pis Yedili
2011 Canım Babam
2009 Yol Arkadaşım
2008 Kolay Gelsin
2007 Sinekli Bakkal
2007 Geniş Zamanlar
2006 Bir Demet Tiyatro
2005 Kırık Kanatlar
2004 Çemberimde Gül Oya
2004 Kadın İsterse
2004 Dayı
2001 Bizimkiler
2000 Yıldız Tepe (TV Filmi)
1999 Sır Dosyası
1995 Bizim Ev
1995 Bir Demet Tiyatro
1993 Şaban Askerde

Ödülleri

2006 11. Sadri Alışık Ödülleri - En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu, Babam ve Oğlum
2005 1. Beyaz İnci TV Ödülleri - En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu, Çemberimde Gül Oya

Görev Aldığı Yapımlar

Özge Özberk Fotoğrafları

Özge Özberk Haberleri