Özge Özpirinçci

Özge Özpirinçci

Özge Özpirinçci
Oyuncu, Seslendirme

Doğum Tarihi: 1.4.1986

Doğum Yeri: İstanbul, Türkiye

İlkokul ve ortaokulu İstanbul'da okudu. Lise eğitiminde AFS programı ile bir yıl Amerika Birleşik Devletleri'nde okudu.

Daha sonra Sabancı Üniversitesi Yönetim Bilimleri bölümünden 2008 yılında mezun oldu. Annesi İngilizce öğretmenidir. İlk olarak Cesaretin Var mı Aşka ve Kavak Yelleri dizilerinde oynadı.

Şirin yüzü ve sempatik oyunculuğu ile iyi iş çıkaran genç oyuncu Kavak Yelleri dizisinde uçuk kaçık ama bir o kadar da duyarlı kanser hastası bir kız olan Ada'yı canlandırmaktaydı. Bu dizide sadece beş bölüm oynadı.

Show Tv'de yayınlanan duygusal, dram gençlik dizisi Melekler Korusun'da İpek Taşkır adlı üniversite öğrencisi bir karakteri başarıyla oynadı. Dizi 73. Bölümü ile son kez ekranlarda görüldü. Ayrıca Eti Browni ve Algida Cornetto reklamlarında da oynamıştır.

Özpirinçci, ayrıca 2010 yılında vizyona giren Zülfü Livaneli'nin yönettiği Veda filminde Fikriye Hanım karakterini oynamıştır. Ayrıca 2010 'da Show Tv kanalında yayınlanan ve 11. Bölümü ile yayınından Kaldırılan Deli Saraylı isimli dizide altı dil bilen 'Dilruba' karakterini canlandırmaktaydı. Anadolu Kartalları filminde Üstteğmen Ayşe Dinçer'i canlandırdı. Şu anda ATV'de yayınlanan Al Yazmalım dizisinde baş rol olan Asiye karakterini oynamaktadır.

Filmografisi

  • Al Yazmalım, 2011
  • Anadolu Kartalları, 2011
  • Deli Saraylı, 2010
  • Veda, 2010
  • Melekler Korusun,2008
  • Kavak Yelleri, 2008
  • Cesaretin Varmı Aşka, 2007

Görev Aldığı Yapımlar

Özge Özpirinçci Fotoğrafları

Özge Özpirinçci İle İlgili Haberler

Portreler


Vizyondakiler