Özge Özpirinçci

Özge Özpirinçci

Özge Özpirinçci
Oyuncu, Seslendirme

Doğum Tarihi: 1.4.1986

Doğum Yeri: İstanbul, Türkiye

Türk oyuncu.

İlkokul ve ortaokulu İstanbul'da okudu. Lise eğitiminde AFS programı ile bir yıl Amerika Birleşik Devletleri'nde okudu.

Daha sonra Sabancı Üniversitesi Yönetim Bilimleri bölümünden 2008 yılında mezun oldu. Annesi İngilizce öğretmenidir. İlk olarak Cesaretin Var mı Aşka? ve Kavak Yelleri dizilerinde oynadı.

Şirin yüzü ve sempatik oyunculuğu ile iyi iş çıkaran genç oyuncu Kavak Yelleri dizisinde uçuk kaçık ama bir o kadar da duyarlı kanser hastası bir kız olan Ada'yı canlandırmaktaydı. Bu dizide beş bölüm oynadı.

Show Tv'de yayınlanan duygusal, dram gençlik dizisi Melekler Korusun'da İpek Taşkır adlı üniversite öğrencisi bir karakteri başarıyla oynadı. Dizi 73. bölümü ile son kez ekranlarda görüldü.

Özpirinçci, ayrıca 2010 yılında vizyona giren Zülfü Livaneli'nin yönettiği Veda filminde Fikriye Hanım karakterini oynamıştır.

Ayrıca 2010'da Show Tv kanalında yayınlanan ve 11. bölümü ile yayınından kaldırılan Deli Saraylı isimli dizide altı dil bilen 'Dilruba' karakterini canlandırmaktaydı.

Anadolu Kartalları filminde Üstteğmen Ayşe Dinçer'i canlandırdı.

ATV'de yayınlanan Al Yazmalım dizisinde ise başrol olan Asiye karakterini oynamıştır ve TRT Okul'da yayınlanan Toplu Hayat adlı programda sunuculuk yaptı.

Kayıp filminde de rol almıştır. Aramızda Kalsın adlı dizide Görkem karakterini canlandırmıştır. 2014 yılında çekilen Karışık Kaset filminin başrol oyuncusu İrem karakterini canlandırmıştır. 2015 yılı Şubat ayında başlayan Aşk Yeniden dizisinde Zeynep karakterini canlandırmıştır. 29 Kasım 2015 akşamı gerçekleştirilen 42. Altın Kelebek Ödülleri'nde En İyi Kadın Komedi Oyuncusu ödülünü kazanmıştır.

12 Nisan 2013 tarihinde Engin Altan Düzyatan ile nişanlanarak evlilik yolunda ilk adımlarını atmışlardır. 2013 yılında karşılıklı karar vererek ayrılmışlardır.

Filmografi

2017 Nuh Tepesi
2017 Acı Tatlı Ekşi
2014 Karışık Kaset
2013 Kayıp (Kısa Film)
2012 Max Maceraları: Kralın Doğuşu (Seslendirme)
2012 Max Maceraları 2: Krallığa Yolculuk (Seslendirme)
2011 Anadolu Kartalları
2010 Veda

Televizyon

2017 Kadın
2017 Fi
2015 Aşk Yeniden
2013 Tatar Ramazan
2013 Aramızda Kalsın
2012 Ağır Roman Yeni Dünya
2011 Al Yazmalım
2010 Deli Saraylı
2009 Melekler Korusun
2008 Cesaretin Var mı Aşka?
2008 Kavak Yelleri

Ödülleri

2015 42. Altın Kelebek Tv Yıldızları Ödülleri - En İyi Kadın Komedi Oyuncusu, Aşk Yeniden

Görev Aldığı Yapımlar

Özge Özpirinçci Fotoğrafları

Özge Özpirinçci Haberleri