Özgür Çevik

Özgür Çevik

Özgür Çevik
Oyuncu

Doğum Tarihi: 27.5.1981

Doğum Yeri: Ankara, Türkiye

Türk oyuncu ve şarkıcı.

Beş yaşına kadar İstanbul'da büyüyen Çevik; ilkokulu Amasya, ortaokulu Lüleburgaz, liseyi ise Bingöl ve İzmit'te Kocaeli Anadolu Lisesi'nde okudu.

1999 yılında İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Felsefe bölümünü kazanarak tekrar döndüğü İstanbul'da, eğitimle birlikte müzik çalışmalarına da devam etti. 2007'de mezun oldu.

Çevik 2004 yılında Akademi Türkiye yarışması ile tanındı. 2004-2007 yayın döneminde ekrana gelen Yabancı Damat dizisinde Niko karakterini canlandırdı. Avrupa Yakası'nda ise 150. bölümde konuk oyuncu olarak katıldı ve Manav Özgür karakterini canlandırdı. Kavak Yelleri dizisinde konuk oyuncu olarak kendi ismi ile oynadı. Show TV'de 'Gece Sesleri' adlı dizide başrol canlandırdı ve ardından 'Balkan Düğünü'nde oynadı. Oyuncu şimdilerde ise Atv'de yayınlanan 'Kırgın Çiçekler' adlı dizide 'Toprak' rolünde başrol oyuncusudur.

Filmografi

2019 Masallardan Geriye Kalan
2017 Kaygı
2014 İtirazım Var
2008 Vali

Televizyon

2019 Canevim
2018 Can Kırıkları
2017 Kırgın Çiçekler
2015 Kiraz Mevsimi
2014 Saklı Kalan
2012 Şubat
2012 Evlerden Biri
2012 Leyla ile Mecnun
2011 Mazi Kalbimde Yaradır
2010 Sensiz Yaşayamam
2009 Balkan Düğünü
2008 Gece Sesleri
2007 Kavak Yelleri
2006 Küçük Kıyamet
2004 Yabancı Damat

Görev Aldığı Yapımlar

Özgür Çevik Fotoğrafları

Özgür Çevik Haberleri