Özgür Ozan

Özgür Ozan

Özgür Ozan
Oyuncu

Doğum Tarihi: 1.1.1966

Doğum Yeri: Bolu, Türkiye

İlk, orta ve liseyi Ankara Cumhuriyet Lisesi'nde tamamladı. Mezun olduktan sonra amatör tiyatrolarda çalıştı.İzmir Devlet Tiyatrosu, İzmir Çocuk Tiyatrosu ve Uluslararası Tiyatro Topluluğu'nda çeşitli oyunlarda rol aldı. 1985 yılına kadar profesyonel olarak basketbol oynadı. Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Oyunculuk Bölümü'nü bitirdi.

Bursa Devlet Tiyatrosu'nda oyunlarda rol aldı. İstanbul Pınar Çocuk Tiyatrosu'nda görev yaptı. Çocuklar Duymasın adlı dizide canlandırdığı, hafif kılıbık Selami karakteri ile tanınır hale geldi. Halen Kanal D'de yayınlanan Arka Sokaklar dizisinde Komiser Hüsnü rolünü canlandırmaktadır. Özgür Ozan evli ve bir çocuk babasıdır.

Filmografisi

2000'ler

  • Arka Sokaklar, 2011
  • Umut Yolcuları, 2010
  • Kavak Yelleri, 2009
  • Sonsuz, 2009
  • Acemi Cadı, 2006
  • Deli Duran, 2005
  • Çocuklar Ne Olacak, 2004
  • Kadın Terzisi, 2004
  • Çocuklar Duymasın, 2002
  • En Son Babalar Duyar, 2002
  • Reyting Hamdi, 2002
  • Hırsızın Oğlu, 2000
  • Zülküf ile Zarife, 2000
  • Dikkat Bebek Var, 2000

1990'Lar

  • Kaç Para Kaç, 1998
  • Örümcek, 1998
  • Sibel, 1998
  • Sırılsıklam, 1998
  • Yanlış Saksının Çiçeği, 1997
  • Ruhsar, 1997
  • Tatlı Kaçıklar, 1996
  • Gurbetçiler, 1996
  • Çiçek Taksi, 1995

1980'ler

  • Postacı, 1984

Görev Aldığı Yapımlar

Özgür Ozan Fotoğrafları

Özgür Ozan Haberleri

Portreler